KMÜ’DEN AİLE VE EVLİLİĞE BÜYÜK DESTEK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) bireylerin evlilik öncesinde aile, evlilik ve çocuk eğitimi gibi temel konularda bilgilendirilmesini amaçlayan "Evlilik Okulu Eğiticiler Eğitimi" kursu sürüyor.

KMÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince (KMÜSEM) düzenlenen kursta katılımcıların Evlilik Okulu hakkında eğitmenlik becerilerini güçlendirerek eğiticilik sertifikası almaları hedefleniyor. Teorik bilgilerin yanı sıra evliliğin sürdürülmesiyle ilgili tartışma ve değerlendirmelerin de yapıldığı eğitim programına farklı meslek ve yaş gruplarından toplam 13 kursiyer devam ediyor.

“Evlilik okulu eğitimleri farkındalık yaratacak”

‘Evlilik Okulu Eğiticiler Eğitimi’ kursuna katılan kursiyerlerin evlilikte eş seçimi ve ailelerde çıkan problemlerle ilgili eğitimler aldıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, eğitim programının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Müftülüğü ve Karaman Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Eğitim programına katılanlara 100 saatin üzerinde bir eğitim verildiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Yalçın, sadece Karaman’da değil tüm Türkiye’de evlilikle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Yalçın, “Burada evlilik eğitimi alan arkadaşlarımız daha sonra yeni eğitimler açarak, farklı bireylere öğrendiklerini aktaracaklar. Kursiyerlerimiz hem eş seçimi hem de eş ilişkileri konusunda duyarlılık oluşturarak, bireylere yanlışlarını hatırlatacak ve bu yanlışlarını düzeltmeleri konusunda bilinçlendirme yapacaklar.” diye konuştu.