KMÜSEM’İN KURSLARI DEVAM EDİYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Eğitim Merkezinin (KMÜSEM) açmış olduğu kişisel gelişim kursları sürüyor. İşaret Dili, Bağlama, YDS ve Esma-ül Hüsna ile Reiki gibi kurslarla meraklılarına eğitim veren KMÜSEM’in kursları yoğun ilgi görüyor.

Esma-ül Hüsna ile Reiki Kursu

Esma-ül Hüsna ile Reiki Kursu 5 Nisan Cumartesi günü KMÜ Uygulama Anaokulu lobisinde 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Reiki Master Ayla Işık tarafından verilen kursta, üç aşamalı reiki öğretisinin ilk aşaması yapıldı.

Ayla Işık, ‘evrensel yaşam enerjisi’ anlamına gelen reiki hakkında katılımcıları bilgilendirdikten sonra kursiyerleri teker teker inisiye etti. Ardından kursiyerler birbirlerine reiki uyguladı.

Nefes eğitiminin de verildiği kursta Ayla Işık, canlılardaki nefesin Tanrı’nın nefesi olduğunu vurguladı ve her canlının doğduğu anda doğru nefes alıp verirken zaman içinde yaşamın stresiyle nefesinin bozulduğunu ifade etti.

Ayla Işık, kişinin kendine reiki uygulaması ve doğru nefes egzersizlerinin ardından Esma-ül Hüsna’yı okumasının onu evrensel yaşam enerjisine daha çok yaklaştıracağını belirterek Esma-ül Hüsna’da belirtilen Tanrı’nın sıfatlarını öncelikle kişinin kendisinde araması gerektiğinin altını çizdi.

Reiki Master Ayla Işık tarafından 15 kursiyere sertifikalarının verilmesiyle etkinlik son buldu.

İşaret Dili Kursu

İşaret Dili Kursu’nun ikinci grubunda eğitimler sürüyor. 22 Şubat’ta başlayan kursun 60 saatlik birinci kuru tamamlandı ve kursiyerlere ‘Katılım Belgesi’ verildi. 60 saatlik ikinci kur derslerini de almak isteyenler için 26 Nisan’da yeni bir kurs programı daha başlatılacak ve ikinci kuru da tamamlayanlara ‘Sertifika Belgesi’ verilecek.

Bağlama Kursu

Ücretsiz olarak verilen Bağlama Kursu’nda solfej eğitimi, bağlamada teknik bilgi ve tavırlar, tutuş, tezene yönleri, ritm ve nota derslerine yer veriliyor.  Bağlama sanatına ilgi duyan herkesin başvurabildiği kursa farklı yaş ve meslek gruplarından müzikseverler katılıyor. Ayrıca kurs tamamlandığında katılımcılara ‘Başarı Belgesi’ verilecek.

YDS Kursu

Yabancı Dil Sınavı (YDS) için adaylara sınav teknikleri ve sorularla ilgili analizlerin yapıldığı eğitim düzenlendi. Ekim ile Nisan ayları arasında düzenlenen eğitimleri Selçuk Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Yasin Aslan ile KMÜ Yabancı Diller Bölümünden Okutman Hasan Kızılkaya verdi.  6 ay süren YDS eğitimleri sonunda kursiyerler 6 Nisan Pazar günü düzenlenen YDS’ye katıldı.