KMÜ ‘TANITIM GÜNLERİ’ BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) düzenlenen tanıtım günlerinin açılışı yapıldı. Açılış törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile Karaman’daki lise öğrencileri katıldı.

“Geçmişten Günümüze KMÜ”

Sağlık Kültür ve Spor Dairesinde gerçekleştirilen tanıtım günleri organizasyonunda ilk olarak KMÜ’nün kuruluşundan bugüne dek gelişimini ve değişimini anlatan fotoğraf sergisi gezildi. KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan ve 29 Mayıs 2007’den bu yana üniversite bünyesinde inşa edilen binalar, düzenlenen faaliyetler ve etkinliklerin konu edildiği fotoğraflardan oluşan sergi yoğun ilgi gördü.

Fakülte ve Yüksekokullar Stant Açtı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesindeki fakülteler ve yüksekokullar da tanıtım organizasyonunda stant açarak ziyaretçilere tanıtım yaptı. Edebiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Kamil Özdağ Fen ve Mühendislik fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Ermenek, Kazım Karabekir, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler meslek yüksekokulları açmış oldukları stantlarda eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bünyelerinde gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler hakkında bilgi verdiler.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve beraberindekiler fakülte ve yüksekokulların açmış oldukları stantları tek tek ziyaret etti. Karaman’da bulunan lise öğrencilerinin de stantları gezerek üniversite hakkında bilgi edindikleri organizasyonda öğrencilere üniversiteyi tanıtıcı materyaller verildi.

Lise öğrencilerine yönelik sınav stresiyle başa çıkma, sınav başarısı ve meslek seçimi konularında seminerlerin de düzenlendiği Tanıtım Günleri iki gün boyunca devam edecek. KMÜ Tanıtım Günleri kapsamında açılan fotoğraf sergisi ve stantlar 21-22 Nisan tarihlerinde ziyaret edilebilecek.