Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenledi.
Milli Eğitim Bakanlığının ‘Çizgi Ötesi Öğretmenler’ projesinde yer alan ve eğitimde fark yaratan faaliyetleri ile adından söz ettiren Sezer Ortadağ’ın konuşmacı olarak yer aldığı programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğretmenler adayı öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, şehit öğretmenler anısına hazırlanan video gösterimi ile devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan, programın düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Eğitime ve öğretmenliğe dair pek çok fikir ve bilgi vardır. Bu fikirler ve bilgiler onlara ulaşan ve onları öğrencilerine aktaran öğretmenler sayesinde değer kazanır. Saklı kaldığı yerde duran bu bilgiyi eğitim aracılığıyla öğrencilerimize ve geleceğe aktaran öğretmenlerimizin varlığının ne derece değerli olduğunun farkındayız. Öğretmenliği sadece bir meslek olmanın ötesinde görüp bu yönde faaliyetlerini yürüten öğretmenlerimizin varlığı ülkemizi geleceğe taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından KMÜ Halk Oyunları ekibi, gösterileriyle sahne aldı.
“Çocuklarımızın hayatına dokunmaya çalıştım”
Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Sezer Ortadağ, öğretmen adayları ile buluşarak hayatına dair anılarını paylaştı. Sözlerinin başlangıcında bir başarı öyküsünden çok, mücadele öyküsü anlatacağını dile getiren Ortadağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bingöl’ün Adaklı ilçesinde bir köy okulunda başlayan öğretmenlik maceram benim hayatımı şekillendiren ilk yıllar oldu. Terör sebebi ile on yıldır kapalı olan okulumu açarak burayı eğitim yapılabilir bir hale getirmek zorlu bir süreç gerektiriyordu. Okulumuzun internet sitesini yapıp hayırsever kişi ve kurumlardan yardım alarak okulumuzu güzel bir hale getirdik. Çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda eksiklerimizi gidermeye ve onların hayatına dokunmaya çalıştım. Daha sonra kendimin de müziğe olan ilgisiyle birlikte çocukları bu yönde eğitmeye karar verdim. Onlara enstrüman almaya gittiğim gün kaza yaptım fakat vazgeçmedim. İlçemizde açtığımız keman ve bağlama kursu ile sadece öğrencileri değil, orada yaşayan vatandaşlarımızı dahi müzikle buluşturdum.”
“Umut varsa eğer, mutlaka başka bir yol da vardır”
Sezer Ortadağ konuşmasının devamında Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki öğretmenlik günlerine değinerek şöyle devam etti: “Buraya geldikten sonra da boş durmadım ve yine müziği eğitimin içine sokmaya çalıştım. Benim her gün yaşadığım enstrüman zevkim bir çocuğun en büyük hayali ise ben o hayali gerçekleştirmeden uyuyamazdım. Hemen işe koyuldum ve çocuklara enstrüman alabilmek için projeler geliştirmeye başladım. Her çocuğumuza birden fazla enstrüman çalabilecek şekilde eğitim verdim. Bugün geldiğimiz noktadan çok mutluyum. Her çocuğun farklı bir rengi, kokusu ve yeteneği vardır. Onları yeteneklerine göre belirleyip değerlendirirsek çok büyük işler başardıklarını göreceğiz. Umut varsa eğer, mutlaka başka bir yol da vardır. Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin ve neler yapabileceğinizi düşünün. Hayallerinize inanın. Ben her zaman acaba bu ülkenin çocuklarına daha güzel neler yapabilirim diye düşünürüm. Unutulmamalıdır ki eğitim gerçekten uzun bir yol. Bu uzun ve meşakkatli yolda hepinize başarılar diliyorum.”
Öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplanması ve plaket takdiminin ardından program sona erdi.