KMÜ'DE ÜÇ FARKLI KÜLTÜREL FAALİYET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri final sınavları öncesinde düzenlenen kültürel faaliyetlerle doyasıya eğlendiler.

Hafta boyunca kültürel faaliyetler kapsamında müzik dinletisi ve tiyatro gösterimlerine katılan öğrenciler moral depoladılar.

Öğrenciler ilk olarak hafta başında Müzik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen müzik dinletisinde bir araya geldiler. Keyifli müzik dinletisiyle haftaya güzel başlayan öğrenciler ertesi gün ise tiyatro gösterimi ile kültürel faaliyetlerini sürdürdüler. Bu kapsamda ilk olarak Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından Adalet Ağaoğlu'na ait 'Kozalar' isimli tiyatro gösterimi sahnelendi. Haftayı kapatırken ise Biz Bize Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından 'Skeçhane-3' isimli tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu.

"Sanat, toplumun hayat damarlarından birisidir"

Tiyatro gösterimi öncesinde telekonferans yoluyla öğrencilere seslenen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, şunları söyledi: "Sanat, toplumun hayat damarlarından birisidir. Üniversitede, tercih ettiğiniz mesleğinize ait teorik ve pratik bilgiyi kazanırsınız. Fakat öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen sosyal, kültürel etkinlikler ise sizleri milli, manevi, yerel değerlerinizle hayata hazırlar. Atalarımızdan nesillere gelenek, kültür, folklor, inanç ve fikir naklini sağlar. Sizler bizlerin arif, aziz, asil, necip, kahraman Türk milletimizin yüksek ümitlerle bel bağladığı hazinelerimizsiniz. Her birinize sınavlarınızda başarılar diliyorum."

Rektör Namık Ak'ın selamlama konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan kısa oyunlar (skeçler) sahne aldı. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği oyunlar müzik dinletisinin ardından sona erdi.