BASIN AÇIKLAMASI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) hakkında son günlerde bazı yayın organlarında çıkan haberler üzerine üniversite yönetimimiz tarafından bir açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Ülkemizin en genç ve dinamik üniversitelerinden biri olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, giderek güçlenen altyapısı, yetişmiş akademik kadrosu, birikimi ve her geçen gün çıtası yükselen eğitim-öğretim kalitesiyle dikkatini öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için vermektedir. Üniversitemiz tüm vaktini eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerin kalite düzeylerinin artırılmasına yönelik çalışmalara, ayrıca bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerle sürekli daha iyiyi arayan uğraşlara ayırmaktadır.

Temel hedefimiz devletimizin ve aziz milletimizin verdiği sorumlulukla üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin kendi alanlarında güçlü bir donanıma sahip olmalarını sağlamak, üstün nitelikli bilim insanları yetiştirmek, ülkemizin önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer alarak güzel şehrimiz Karaman’ın gurur abidesi olmaktır. Diğer taraftan üniversite-kamu-özel sektör iş birliğine dayalı ortak projeler üreterek Türkçenin Başkenti Karaman’ın ve ülkemizin her alandaki yerli ve milli kalkınma hamlesine en kuvvetli katkıyı sağlamak amaç edinilmiştir. Aynı zamanda küresel ölçekte daha nitelikli yayın yapılması, akademik ve idari personelin üretkenliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması yönünde büyük bir gayret gösterilmektedir.

Üniversitemiz mevcut yönetimi göreve geldiği Şubat 2021 tarihinden itibaren, özellikle yapısal ve akademik anlamda birçok başarı elde etmiştir. Bu kazanımlarına olumlu katkılar sağlamak, başarılarına yenilerini eklemek adına yönetimimiz mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

Bu süreçte üniversite yönetimi, akademik ve idari personeli ile uyum içerisinde çalışmayı şiar edinmiştir. Tüm bu çalışmaları yaparken personel yapısını yakından gözlemlemiş, üretilen projeleri gerçekleştirmek için yasal mevzuatlar çerçevesinde mevcut kadroya alanında yetkin ve deneyimli yeni bireyler kazandırmıştır.  Diğer yandan çalışma verimliliğini artırmak adına kurum içinde bazı görev değişiklikleri gerçekleştirmiştir. Üniversite yönetimi bunu yaparken, kişisel hiçbir duyguya ve hırsa kapılmamıştır. Nitekim asıl olan devletimizin, milletimizin, şehrimizin ve üniversitemizin âli menfaatleridir.

Büyük Karaman ailesinin en önemli kurumlarından olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), aldığı tüm kararlarda ve yaptığı tüm çalışmalarda adaleti, hukuku, insan haklarını, evrensel ve bilimsel değerleri önceleyerek devletine, milletine, şehrine, öğrencilerine ve ailelerine karşı sorumluluklarının farkındadır.

Ancak üniversitemizin küresel ölçekte iddia taşıyan yükseköğretim kurumları arasında yer alması için yoğun gayret gösterilirken son günlerde bazı yayın organlarında çıkan asılsız haberler üzüntüyle karşılanmaktadır. Gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan iddiaların üniversitemizi yıpratmasına asla izin ve fırsat verilmeyecektir.

Üniversite yönetimimiz tarafından alınan tüm kararlar, ortaya konulan çalışmalar ve faaliyetler şeffaflıkla yerine getirilmektedir. Dolayısıyla hukuk önünde hesabı verilemeyecek zerre kadar konu bulunmamaktadır.

Üniversitemizin ismi kullanılırken gerekli özenin gösterilmesi, tüm kamuoyundan en büyük beklentimizdir.

Her şeyden önce Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin, bağrından doğduğu Karaman’ın çok kıymetli bir değeri olduğu asla unutulmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.