KMÜ'LÜ MİLLİ SPORCU TAHA AKGÜL BAŞARIYA DOYMUYOR

Milli sporcu Taha Akgül, Yaşar Doğu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararası Ranking Turnuvasında şampiyon oldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezun olan milli sporcu Taha Akgül, 125 kilo serbest stil ranking güreş turnuvasında altın madalyanın sahibi oldu.

Daha önce Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olarak hem ülkemizin hem de üniversitemizin gururu olan Taha Akgül, İstanbul’da üç gündür devam eden turnuvanın finalinde karşılaştığı Moğolistanlı Lkhagvagerel Munkhtur’u 10-0 teknik üstünlükle yenerek şampiyon oldu.

‘’Taha Akgül Göğsümüzü Kabarttı’’

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Üniversitemiz mezunu milli güreşçimiz Taha Akgül, Uluslararası Yaşar Doğu, Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Güreş Turnuvası'nda altın madalya kazandı. Milli sporcumuz elde ettiği bu başarı ile yine göğsümüzü kabarttı. Sporcumuzu kutluyor, katılacağı yeni turnuvalarda üstün başarılar diliyorum." dedi.