TÜRK HALK KÜLTÜRÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYETLERİ ANLATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gizem Saygılı ile beraberindeki heyet Ankara’da bir dizi ziyarette bulundu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın eşi Mürşide Ak’ın da katıldığı ziyarette 2021 yılı içerisinde üniversitede ve uygulama araştırma merkezi bünyesinde düzenlenen faaliyetler hakkında bilgi veren heyet, gelecek döneme ilişkin projeler ile ilgili temaslarda bulundu.

İLK ZİYARET BAKAN SOYLU'YA OLDU

Temaslar kapsamında ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen heyet daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcıları İsmail Ergüneş ile Kübra Yiğitbaş’ı ziyaret etti. Daha sonra Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile görüşen heyet ardından Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayten Aydın’ı ziyaret etti.

Heyet ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ‘atıktan sanata’ temalı projenin üniversitedeki uygulamaları ve bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili görüşmelerde bulundu.

“Kadınlarımızı güçlendirmek ve farklı kültürleri yaşatmak için çalışacağız”

Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gizem Saygılı yaptığı açıklamada sosyal faaliyetlerin yanı sıra akademik çalışmalarda da bulunan merkezin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak projelerde yer alacağını ve özellikle kadınların güçlendirilmesi ve iş hayatında yer almaları için önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Prof. Dr. Saygılı ayrıca üniversitede yapacakları projelerle Türk kültürünün yanı sıra farklı kültürlerin de yer alacağı faaliyetlere yer vereceklerini belirtti.