KMÜ’DE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikler büyük beğeni topladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla önemli programlara ev sahipliği yaptı.

Karma Sergi Açılışı Yapıldı

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın eşi Mürşide Ak ile birlikte katıldığı kutlamalarda ilk olarak Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin organizasyonuyla küratörlüklerini Dr. Öğr. Üyesi Betül Serbest Yılmaz ve Rektör Danışmanı ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz'ın yaptığı karma serginin açılışı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Namık Ak sergideki eserleri tek tek inceleyerek eserlerle ilgili bilgi aldı.

Eğitim Fakültesinden Kutlama Programı

Daha sonra ise Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen kutlama programına geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, ait olduğumuz medeniyetin kadınlara en büyük değeri veren medeniyet olduğuna dikkat çekerek, Hazreti Peygamber’in “Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerif’ini hatırlattı.

Rektör Namık Ak, “Kadınlarımızı yalnızca 8 Mart özelinde değil her daim hayatımızın merkezinde konumlandırarak onlara gereken değeri vermemiz, onların zihinsel becerileri, sezgileri, derin hisleri ile hayatımıza sunacakları katkıyı en üst düzeye çıkarmaya gayret göstermemiz gerekiyor.” dedi.

Kutlama programda KMÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aliye Çınar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Toplumsal Cinsiyet ve Kadın' konulu bir konferans verdi.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kendi Ülkelerindeki Güçlü Kadınları Tanıttı

Programın devamında KMÜ Halk Oyunları Öğrenci Topluluğu tarafından Karaman ve Silifke yöresine ait halk oyunları gösterisi sergilenirken, KMÜ Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından ise 'Duvar' isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Dil ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen bölümde ise üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler kendi ülkelerinde yaşayan güçlü kadınları tanıttılar. İlgiyle takip edilen programda KMÜ Türk Halk Müziği Öğrenci Topluluğu ile Karaman Türk Halk Müziği Korosu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

‘Atıktan Sanata Bir Dönüşüm Öyküsü’ Defilesi

KMÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir başka faaliyette Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yunus Emre Kültür Evi tarafından düzenlendi. ‘Atıktan Sanata Bir Dönüşüm Öyküsü’ temalı defilede, kullanılmayan eski kumaş parçaları Rektör Namık Ak’ın eşi Mürşide Ak tarafından yeniden tasarlanarak katılımcıların beğenisine sunuldu.

'Kadın Olma Deneyimi' Konulu Söyleşi

8 Mart temalı diğer bir program ise Sosyoloji Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 'Kadın Olma Deneyimi' konulu söyleşi oldu.

Topluluk Başkanı Nurbanu Suci’nin açış konuşması ile başlayan program, Sosyoloji Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Ayşegül Kurtoğlu’nun konuşması ile devam etti. Açış konuşmalarının ardından yönlendiriciliğini Yusuf İyi Tütüncü'nün yaptığı söyleşiye geçildi. Söyleşide KMÜ'ye konuk olan Zeynep Kartal, Kamer Büşra Güzeler, Ebrar Pan ve Zehra Ünal Yılmaz kadın olma deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

'Kadın Giderse' Tiyatro Oyunu Büyük Beğeni Topladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Güç ile Sokak Feneri Öğrenci Toplulukları tarafından 'Kadınlar Giderse'        konulu tiyatro oyunu sahnelendi. İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan tiyatro oyununda kadınların hayatımızdaki önemine dair kesitler sahnelendi.

Üniversitede Kadın Futbol Takımı Kıyasıya Mücadele Etti

Diğer bir etkinlikte ise Eğitim Fakültesi kız öğrencileri halı saha maçında bir araya geldiler. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Temiz öncülüğünde gerçekleştirilen faaliyette kız öğrencilerden oluşan Alfalar, Şirinler ve Amazonlar futbol takımları arasında futbol turnuvası yapıldı.