TÜRK MİLLİ TAKIM ŞEFLERİ GENÇ MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ile Aşçılık Milli Takımı Söyleşisine ev sahipliği yaptı.

KMÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gastronomi ve Aşçılık Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 'Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ile Aşçılık Milli Takımı Söyleşisi'ne KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve eşi Mürşide Ak, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dursun Odabaş ve Prof. Dr. Murat Ertekin,  il ve üniversite protokolü, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan söyleşi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Ali Şen'in açış konuşmasıyla başladı.

Dr. Öğr. Üyesi Şen, her ülkenin yapısı ve alışkanlıklarına göre mutfağının olduğunu belirterek, "Asırlar boyu üç kıtaya kültürü, medeniyeti ve adaleti götüren Türkler, dünyanın çeşitli milletlerinin usta aşçılarına parmak ısırtacak bir yemek kültürü meydana getirmişlerdir. Yemek sanatının her dalında birbirinden zengin örnekler veren Türk mutfağı, 2 bin 500 çeşidi aşkın yemek türü ile dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. Türk mutfağının özünü bozmadan yaşatmak ve daha ileriye taşıyarak turizmin ayrılmaz parçası olarak tanıtmamız gerekiyor." dedi.

"Öğrencilerimiz değerli şeflerle buluşarak daha farklı bir deneyim kazanacaklar"

Rektör Prof. Dr. Namık Ak ise konuşmasına KMÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Aşçılık ile Pastacılık ve Ekmekçilik Programlarında öğrenim gören öğrencilerin başarılarından bahsederek başladı.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak şunları kaydetti: "Öğrencilerimiz 'Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Aşçılık Milli Takımı ile bir araya gelerek alanlarında uzman şeflerin tecrübelerinden yararlanma imkânı bulacaklar. Elbetteki eğitim-öğretim hayatlarında hocalarının verdiği bilgilerle belli bir donanıma sahip olan öğrencilerimiz işin mutfağından gelen değerli şeflerle buluşarak çok daha farklı bir deneyim kazanmış olacaklar. Sizlerin tecrübeleri ve yaptığınız çalışmalar buradaki öğrencilerimize de yeni ufuklar açarak, onların mesleki yaşantısına örnek teşkil edecektir. "

Açış konuşmalarının ardından söyleşiye geçildi.

'Türkiye Aşçılar ve Şefler  Federasyonu ile Aşçılık Milli Takımı Söyleşisi için KMÜ'ye konuk olan TAŞFED Genel Başkanı Bayram Özrek, TAŞFED Genel Başkan Yardımcısı Tayfun Gündüz, TAŞFED Genel Sekreteri Emre Oruç, TAŞFED Kıbrıs Temsilcisi Zihni Türksel, TAŞFED Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çetin, Milli Takım Koordinatörü Abdi Gündüz, Milli Takım Kaptanı Enver Elveren, Artistik Sanat Dalları ve Display Milli Takım Şefi Ali Keskin, 2020 Masterchef Şampiyonu Serhat Doğramacı, Koordinatör Şef Oğuzhan Öztürk kendilerini tanıtarak, meslek yaşamları boyunca edindikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

Sahnede yemek hazırladılar

Sahnede mini bir de gösteri sunan ünlü şefler, kısa sürede hazırladıkları yemekleri protokol üyeleri ile öğrencilere ikram etti.

İlgiyle dinlenen söyleşi, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından onurluk ve hediye takdimleri ile sona erdi.

Program sonrasında şeflerle bir araya gelen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, kendileri bir süre sohbet etti.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, "Alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılar gösteren şefleri Karamanımızda ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Üniversitemizde gerçekleştirilen bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimize, hassaten KARTAP Başkanı Rıza Duru ile KARTAP üyelerine, Duru Bulgur Yöneticilerine ve Karaman Grand Otel Yöneticilerine gönülden teşekkür ediyorum." dedi.