KMÜ'DE GAZİLERLE SÖYLEŞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu ile Spor ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından söyleşi düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sefa Lök, Genel Sekreter V. İbrahim Karagöz, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan söyleşi Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Murat Tekin'in açış konuşmasıyla başladı.

"Bugünkü dersimiz vatan, bayrak, bağımsızlık ve millet" diyen Prof. Dr. Murat Tekin, nefes aldıkları sürece gaziler ve şehit aileleri ile bir arada olacaklarını vurguladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şube Başkanı Behiç Baş ise, "Gençler vatanınıza, bayrağınıza ve ezanınıza sahip çıkın. Ekmeksiz kalırız ama vatansız kalamayız." ifadelerini kullandı.

Karaman Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayat da programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açış konuşmalarının ardından program, Kuran-ı Kerim tilaveti, Şehit Oğuzhan Küçük'ün ailesi tarafından hazırlanan video gösterimi ve müzik dinletisiyle devam etti.

Öğrenciler tarafından hazırlanan 'Açıl Ey Gökyüzü' isimli tiyatro gösteriminin ardından Prof. Dr. Murat Tekin'in yönlendiriciliğinde gerçekleştirilen söyleşiye geçildi.  Programa katılan gaziler, öğrencilerle anılarını paylaşarak gençlere tavsiyelerde bulundular.

Program, onurluk ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.