KMÜ'DE 'OBEZİTE VE BESLENME' KONUŞULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu tarafından 'Obezite ve Beslenme' konulu söyleşi düzenlendi.

Uzm. Diyetisyen Hıdır Sulak ve Diyetisyen Yusuf Özkale'nin konuşmacı olduğu söyleşiye üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

"İlacınız besinleriniz olsun"

Söyleşinin açış konuşmasını yapan Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Topluluğu Başkanı Abdullah Akbulut şunları söyledi: "Kalp damar hastalıkları, kanser ve diyabet gibi hastalıkların oluşumunda yanlış beslenmenin etkisi çok büyüktür. Toplumun sağlıklı beslenmesi sağlanırsa ülkemizin ilaçlara olan gideri önemli ölçüde azalacaktır. Burada görev biz diyetisyenlere düşüyor. İlacınız besinleriniz olsun."

Öğrencilerle Etkileşimli (interaktif) Söyleşi

Açış konuşmasının ardından Onkoloji Diyetisyeni Uzm. Hıdır Sulak ve Klinik Diyetisyen Yusuf Özkale ile söyleşiye geçildi. Etkileşimli (interaktif) olarak gerçekleşen söyleşide öğrenciler beslenme ile ilgili merak ettikleri tüm soruları konuklara yöneltirken,  Uzm. Diyetisyen Hıdır Sulak ve Diyetisyen Yusuf Özkale de bu sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Diyetisyenlerin sağlıklı yaşam, beslenme, beslenmenin hastalıklar üzerinde etkisi gibi pek çok konuda açıklamalarda bulunduğu söyleşi onurluk takdiminin ardından sona erdi.