GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ ANLATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Hayvan Hakları ve Doğayı Koruma Öğrenci Topluluğu tarafından 'Sıfır Atık' konulu konferans düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferans, Topluluk Başkanı Hatice Baydemir'in topluluk faaliyetleri hakkında bilgiler içeren açış konuşması ile devam etti.

"Atık problemlerinde en büyük çözüm geri dönüşümdür"

Açış konuşmasının ardından Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Sevilmiş 'sıfır atık' ile ilgili değerlendirmelerle bulundu.

Üç yıldır gönüllü olarak doğada temizlik yapan ve fidan diken Doç. Dr. Sevilmiş şunları söyledi: "Sıfır atık; israfı önlemek, doğal kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, atıkları kaynağından ayrıştırmak ve atıkları geri kazanarak ekonomiye katma değer sağlamak demektir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye için de atıklar artık çok büyük problemler oluşturmaktadır. Eğer ülkeler önlem almazlarsa çok büyük sorunlar bizleri beklemektedir. Atık problemlerinde en büyük çözüm geri dönüşümdür. Bunun gerçekleştirilmesi için kurumlara ve bireylere büyük sorumluluk düşmektedir. Gereksiz kullanımı azaltarak, israfı önleyerek ve en önemlisi toplumdaki bireyleri bilinçlendirerek bunun önüne geçebiliriz. Kıt kaynaklarımızdan en iyi şekilde faydalanabilmek için sıfır atık unsurunu hayata geçirmeliyiz." dedi.

Öğrencilerden Örnek Davranış

Onurluk takdimi ile sona eren konferansın ardından katılımcılara sokak hayvanları için mama ve çöp poşeti dağıtımı yapıldı. Öğrenciler, faaliyetlerini örnek bir davranışla tamamlayarak yerleşke içerisinde yaptıkları çevre temizliğinin ardından alandan ayrıldılar.