KMÜ'DE 'DEĞERLERİMİZ' KONULU SÖYLEŞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından 'Değerlerimiz' adlı söyleşi düzenlendi.

KMÜ’nün Selçuk Üniversitesine bağlı olarak kuruluşundan bu yana fakültenin gelişimine emek veren öğretim elemanları adına düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Odabaş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sefa Lök, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan söyleşi Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Murat Tekin'in açış konuşmasıyla devam etti.

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum"

Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." sözleriyle yola çıktıklarını vurgulayan, Prof. Dr. Murat Tekin, "İnsanların zihinlerini şekillendirmek için kocaman bir yürek gerekir. İşte bugün kocaman yürekli insanların günüdür." dedi.

"Milli ve manevi değerlerimiz çok önemli"

Rektör Prof. Dr. Namık Ak ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim." sözünü hatırlatarak, “Milli ve manevi değerlerimiz çok önemlidir. Bizim sporcularımız arif, aziz, asil, necip ve kahraman Türk milletinin milli ve manevi değerlerine uygun hareket edecek ve bu değerlerimizi temsil edecek." şeklinde konuştu.

Açış konuşmalarının ardından program, ney ve müzik dinletisi, öğrenciler tarafından hazırlanan zeybek gösterisi ve şiir dinletisi ile devam etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerin ardından söyleşiye geçildi.

Yönlendiriciliğini Prof. Dr. Murat Tekin'in yaptığı söyleşiye 25 yılı aşkındır Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan Öğr. Gör. Sinan Dinç, Öğr. Gör. Öznur Akpınar ve Öğr. Gör. Kemal Kabasakal konuşmacı olarak katıldı.

Öğretim Elemanlarının duygu ve düşüncelerini paylaştığı söyleşi, onurluk takdiminin ardından sona erdi.