'FİZİKSEL AKTİVİTENİN YAŞAMSAL ROLÜ'

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Atletik Performans Araştırma Öğrenci Topluluğu tarafından 'Fiziksel Aktivitenin Yaşamsal Rolü' konulu konferans düzenlendi.

Fitness ve fiziksel aktivitenin öneminin ele alındığı konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Sefa Lök'ün açış konuşması ile başladı. Yönlendiriciliğini KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Soslu'nun yaptığı konferansa Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ali Özkan ile Dr. Öğr. Üyesi İzzet Kırkaya konuşmacı olarak katıldı.

"Obezitenin oluşmaması için en temel önlem kilonun korunmasıdır"

Konferansta ilk olarak söz alan Doç. Dr. Ali Özkan, obezitenin önlenmesinde ve tedavisinde fiziksel aktivitenin öneminden bahsederek, "Obezite son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sağlık problemi haline gelmiştir.  Dünya Sağlık Örgütü tarafından en son yayımlanan raporda 18 yaş üstü yetişkin nüfusta Türkiye, yüzde 32 obezite görülme oranıyla Avrupa'da ilk sırada yer alıyor. Fiziksel aktivite yetersizliği, aşırı ve yanlış beslenme, yaş, cinsiyet, genetik etmenler, sık aralıklarla çok düşük enerjili diyetler obeziteye neden olan faktörler arasında yer alıyor. Obezite ayrıca insülin direnci, astım, solunum zorluğu, hipertansiyon gibi pek çok hastalığa da yol açmaktadır. Obezitenin oluşmaması için en temel önlem, kilo vermek yerine var olan kilonun korunmasıdır." dedi.

2022 Fitness Trendleri (Eğilimleri)

Konferansın devamında Dr. Öğr. Üyesi Kırkaya ise, 2022 fitness trendleri olan; giyilebilir teknolojiler, evde egzersiz, dışarıda egzersiz, serbest ağırlıklarla kuvvet antrenmanı, kilo vermek için egzersiz, kişisel antrenörlük, yüksek yoğunluklu ınterval antrenman (HIIT), kalistenik antrenman, online egzersiz ile sağlık ve wellness antrenörlüğü hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Konferans, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından onurluk takdimi ile sona erdi.