REKTÖR NAMIK AK, UNİKOP DEVİR TESLİM TÖRENİNE KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) dönem başkanlığı devir teslim töreni ve 2022 yılı 1. Olağan Üst Kurul toplantısına katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi’nin (KTÜN) ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörleri, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile KTÜN akademik ve idari personeli katıldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın açış konuşması ile başlayan devir teslim töreni Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin’in konuşmaları ile devam etti.

Yeni Dönem Başkanı Konya Teknik Üniversitesi Oldu

Konuşmaların ardından devir teslim törenine geçildi. Devir teslim töreni ile birlikte UNİKOP dönem başkanlığı görevi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Konya Teknik Üniversitesine geçti.

Törenin ardından Türk sinemasında kitaptan uyarlama sinema ve dizi film afişlerinin sergilendiği ‘Perdedeki Sayfalar’ isimli sergi açılışına katılan davetliler sonrasında 2022 yılı 1. Olağan Üst Kurul toplantısına geçti.

Katılımcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu ve detayları görüştüğü toplantının ardından program sona erdi.

“Yeni dönem hayırlı olsun”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, devir teslim töreninin ardından yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz dönem UNİKOP Dönem Başkanlığını yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve ekibine teşekkür ediyor, başkanlığı devralan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.