KMÜ’DE ORMAN GÖNÜLLÜSÜ EĞİTİMİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Hayvan Hakları ve Doğayı Koruma Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Orman Gönüllüsü Eğitimi’ düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Karaman Orman İşletme Müdürü Ali Özgür Gümüş’ün açış konuşması ile devam etti. Gümüş konuşmasında ormanların ülkemiz ve dünyamız için öneminden bahsederek, “Ormanlarımız vatanımızı güzelleştiren, hayvanlar için doğal bir yaşam alanı oluşturan önemli değerlerimizden birisidir. Bu anlamda ormanlarımızı korumak vatanımızı korumakla benzer bir önem taşımaktadır.” dedi.

Daha sonra Orman İşletme Şefi Nurullah Güven’in eğitimine geçildi. Güven, yangın türleri, yangın davranışlarını etkileyen faktörler, rüzgârın gün içindeki değişimi, orman yangınları ile mücadele çalışmalarında kullanılan hava ve kara araçları, müdahale teknikleri ve söndürme metotları ile ilgili gönüllülere bilgiler aktardı.

Yangın risk haritalarını gönüllülerle paylaşan Güven, “Doğru iş için doğru zamanda doğru donanım seçilmeli ve kullanılmalıdır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Program, onurluk takdimi ve fidan dağıtımı ile sona erdi.