REKTÖR NAMIK AK, YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Dünya Yetimler Günü nedeniyle yetim ve öksüz çocuklarla bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, her yıl Ramazan ayının 15'inci gününde kutlanan Dünya Yetimler Gününde Karaman Çocuk Evleri Sitesinde kalan minikleri ziyaret etti.

Burada çocuklarla yakından ilgilenen ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından kazandırılan bilgisayar laboratuvarında incelemelerde bulunan Namık Ak, “Yetim bir Peygamberin ümmeti olarak bizlere emanet edilen yetim ve öksüzlerimizin yüzünde bir ufak tebessüm oluşturabiliyorsak ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Namık Ak çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Diğer taraftan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Karaman Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Şehit aileleri, gaziler, öksüz ve yetim çocuklar adına gerçekleştirilen programa Vali Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman Milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser, Av. İsmail Atakan Ünver, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayat katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı, oruçların açılmasının ardından il protokolünün çocuklarla bir araya gelmesi ile sona erdi.