KMÜ'DE BAHAR ŞENLİKLERİ İÇİN GERİ SAYIM

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), şehrin kültür ve sanat hayatına renk katacak onlarca etkinliğin gerçekleştirileceği Bahar Şenlikleri’ne hazırlanıyor.

Türkiye’nin en genç ve dinamik üniversitelerinden olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, kuruluşunun 15’inci yılını Bahar Şenlikleri ve mezuniyet törenleri ile kutlayacak. Hazırlıklarında artık son aşamaya gelinen organizasyon için geri sayım başladı. 30 Mayıs - 03 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek Bahar Şenlikleri kapsamında birbirinden değerli çok sayıda etkinliğin yanı sıra mezuniyet törenleri de gerçekleştirilecek.

5 Gün Dolu Dolu Geçecek

Bahar şenlikleri 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü 10.00'da il ve üniversite protokolünün katılacağı görkemli bir açılış töreniyle başlayacak. KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonu önünde hazırlanan etkinlik alanındaki organizasyonda 5 gün boyunca yarışma, gösteri, sportif faaliyetler ve konserlerle öğrenciler doyasıya eğlenecek. Defile, çeşitli alanlardaki atölyeler ile sergi ve tiyatrolar da etkinliklere renk katacak.

Öğrenci ve misafirlerin buluşma alanında kurulacak şenlik çadırlarında yöresel ürünler sunularak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek. Satış stantları tüm katılımcılara hizmet verecek.

Bahar Şenliklerindeki coşku Mavi Gri, Nigar Muharrem ve Sancak başta olmak üzere popüler sanatçı ve grupların konserleriyle doruğa ulaşacak.

KMÜ Yunus Emre Yerleşkesindeki bahar şenlikleri halkın katılımına da açık olacak.

14 Akademik Birimden Yaklaşık 4 Bin Öğrenci Kep Atacak

Şenlik kapsamındaki mezuniyet törenleri ise 30 Mayıs Pazartesi günü 10.30’da Kamil Özdağ Fen Fakültesi ile başlayacak. Aynı gün Edebiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri de mezuniyet heyecanı yaşayacak. Yabancı Diller Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesi, Ermenek Meslek Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin mezuniyet törenleri ise Bahar Şenliklerinin ikinci günü olan 31 Mayıs Salı gerçekleştirilecek. Çarşamba günü de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri keplerini havaya fırlatacak. İslami İlimler Fakültesinin mezuniyet töreni ile başlayacak 4’üncü gün Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin törenleri ile devam edecek. Organizasyonun son bulacağı 3 Haziran Cuma günü ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak’tan ‘Bahar Şenliği’ne Davet

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının etkisini kaybetmesiyle 2021-2022 akademik yılının tamamını yüz yüze derslerle geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Oldukça verimli ve yoğun bir dönemin ardından öğrencilerin finaller öncesinde düzenlenecek Bahar Şenliklerinde yorgunluklarını atarak, dinamik, enerjik, zindelik kazanarak sınavlarına daha iyi, yüksek moralle girmelerini amaçladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Namık Ak, organizasyona tüm öğrenciler ile vatandaşları davet etti.

Bahar şenliklerinin program kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.