ÜNİVERSİTENİN 15. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ BAHAR ŞENLİKLERİ İLE KUTLANIYOR

Türkiye’nin en genç ve dinamik üniversitelerinden olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, kuruluşunun 15'inci yılını Bahar Şenlikleri ile kutluyor. 5 gün sürecek etkinliklerin ilk gününde birçok etkinlikle birlikte üç fakültenin mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Bahar Şenlikleri Yunus Emre Yerleşkesi 15 Temmuz Konferans Salonu önünde kurulan etkinlik alanında başladı. Açılış öncesi alanda incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, katılımcılarla bir süre sohbet etti. Mehter Takımı’nın konseriyle şenlik coşkusu arttı. Daha sonra sergilenen halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

Profesör ve Doçentlere Beratları Verildi

Öte yandan 15'inci yıl kutlamaları çerçevesinde profesör ve doçent kadrolarına atanan öğretim üyelerine de beratları takdim edildi. Profesör kadrolarına atanan öğretim üyelerinin beratları Rektör Prof. Dr. Namık Ak tarafından verilirken doçent kadrolarına atanan öğretim üyelerinin beratları ise Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dursun Odabaş ve Prof. Dr. Murat Ertekin tarafından verildi.

İlk Mezuniyet Töreni Kamil Özdağ Fen Fakültesi’nin Oldu

KMÜ Bahar Şenlikleri kapsamındaki ilk mezuniyet töreni Kamil Özdağ Fen Fakültesi tarafından gerçekleştirildi. Öğrenci ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz fakültenin akademik ve fiziki yapısı hakkında açıklamalarda bulunarak, mezun öğrencileri tebrik edip hayatlarında başarılar diledi.

Fakülte birincisi Yunus Korkmaz'ın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Edebiyat Fakültesinden 305 Öğrenci Mezun Oldu

Günün ikinci mezuniyet töreni Edebiyat Fakültesi tarafından yapıldı. Toplam 305 öğrencinin mezun olduğu törende fakülte birincisi Mustafa İnce açış konuşması yaparak mezuniyet heyecanını katılımcılarla paylaştı.

Fakülte birincisi Mustafa İnce'nin mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrencilerin hep bir ağızdan mezuniyet andını okuması ile birlikte ardından öğrenciler keplerini havaya fırlattı.

Genç Öğretmenler Diplomalarını Aldı

Günün son mezuniyet töreni Eğitim Fakültesi tarafından gerçekleştirildi. Törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aliye Çınar Köysüren, genç öğretmenlere seslenerek, "Sevgili gençler sizler evrensel bir iklimde zihinsel, bedensel ve ruhsal bir dolaşıma hazır bulunmaktasınız. Üniversiteli olmak evrensel bir iklime dahil olmaktır." ifadelerini kullandı.

Fakülte birincisi Eslem Gençer'in mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Müzik dinletisiyle devam eden tören, mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasının ardından sona erdi.

Rektör Namık Ak Öğrencilere Seslendi

Bahar Şenlikleri açılış programında kısa bir selamlama konuşması yaparak şenliklerin hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, mezuniyet törenlerinde ise mezun öğrencilere ve ailelerine seslenerek şunları söyledi: "Ülkemizin en genç ve dinamik üniversiteleri arasında olmakla birlikte güçlü akademik kadrosu, birikimi, tecrübesi ve geleneğiyle Anadolu’da parlayan bir yıldız haline gelen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, özgürlükçü yapısı, kaliteli eğitim-öğretim hizmetleri, bilimsel-sosyal-kültürel faaliyetleri ve yetiştirdiği nitelikli öğrencileriyle aziz milletimizin iftihar kaynağı olmaya devam eden evrensel bir bilim yuvasıdır.”

Üniversite eğitimini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Namık Ak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitimin beşikten mezara kadar sürdüğünü unutmamalısınız. Sürekli kendinizi yenilemeli, mesleki ve kültürel birikiminizi en üst seviyede tutmalısınız. Hayat dediğimiz şey de aslında bir öğrenme sürecidir. Dolayısıyla burada alacağınız diplomalar sizler için bir son değil, aksine yeni bir başlangıçtır. Bugünden itibaren çıkacağınız yeni yolda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden aldığınız eğitimin ayrıcalığını daima hissedeceksiniz. Sizler birer münevver olarak vatanımıza ve milletimize en güzel hizmetleri verecek ve tüm insanlığı aydınlatacaksınız.”

Bahar şenliklerinin ilk gününde mezuniyet törenlerinin yanı sıra masa tenisi, voleybol, futbol ve basketbol turnuvaları, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından sergiler ve aynı zamanda ebru çalışmaları yapıldı. Uluslararası öğrencilerin üyesi olduğu öğrenci toplulukları tarafından ise kendi ülkelerini tanıtıcı stantlar açıldı. Eğlenceli yarışmalarla renklenen şölenin ilk günü KMÜ Müzik Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilen pop-rock konseri ve Mavi-Gri grubunun konseriyle tamamlandı.