KMÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN COVİD-19 KİTABI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde yaşananların ve bu konuda yapılan çalışmaların  değerlendirildiği İngilizce Covid-19 kitabını bilim dünyasının hizmetine sundu.

Covid-19 vakalarının ülkemizde ve dünyada yeniden yükselişe geçtiği bir dönemde hazırlanan ve akademik dünyanın faydasına sunulan kitap başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada bu alanda yapılan çalışmalara yön verecek.

2020 yılının başından bu yana hayatımıza giren Covid-19, ciddi ölüm artışlarına, ekonomik ve sosyolojik kayıplara neden olarak tüm insanlığa evrensel bir salgının yaşatacağı zorlukları somut bir şekilde gösterirken ülkemizde ve dünyada başta bilim insanları ve sağlık çalışanları olmak üzere tüm devletler ve kurumlar salgına karşı ortak bir mücadeleye girişti. Süreci anlamak, sonlandırmak ve refaha kavuşturmak için var güçleriyle çalışmaya devam eden bilim insanları çalışmalarını sürdürürken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin hazırlamış olduğu İngilizce kitap, gerek Covid-19 gerekse de gelecekte çıkabilecek yeni varyantlarına karşı mücadelede tüm insanlığa yol göstererek bundan sonra yapılacak çalışmalara da ışık tutacak.

“Kitabın tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum”

Kitabı yayıma hazırlayan Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Harun Alp, Prof. Dr. Murat Çetin Rağbetli ve Dr. Öğr. Üyesi Hale Köksoy'dan oluşan heyet KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ı ziyaret ederek eseri kendisine takdim etti.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden kitapla ilgili bilgi alan Rektör Namık Ak, “Salgınla mücadelede sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden özveriyle çalıştı. Halen de mücadelemiz devam ediyor. Üniversitemizin değerli öğretim üyelerinin hazırladıkları Covid-19 kitabı da salgın hakkında hazırlanan bilimsel yayınlar içinde en önde gelen eserlerden birisidir. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen kıymetli öğretim üyelerimizi katkılarından dolayı tebrik ediyor, çalışmanın tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.