13 FARKLI İLDEN 24 ÖĞRETMEN KMÜ’DE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), TÜBİTAK 4004 projesi kapsamında 13 farklı ilden Karaman’a gelen 24 öğretmene ev sahipliği yapıyor.

Okul Dışı Öğrenme Ortamlarında Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi (STEM) Projesi çerçevesinde Karaman’a gelen öğretmenler il sınırları içerisinde ve çevresindeki 7 farklı okul dışı öğrenme ortamında 6 gün sürecek uygulamalı STEM eğitimlerine katılacaklar. Proje ile öğretmenlerin okul dışı öğrenme ortamlarında STEM faaliyetlerini nasıl gerçekleştirilecekleri uygulamalı ve planlı olarak anlatılacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, proje kapsamında üniversiteye gelen öğretmenleri makamında kabul etti. Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Çevik Proje ile ilgili bilgiler aktararak şunları söyledi: “Projemizin hedef kitlesini devlet okullarının ortaokul kısmında görev yapan fen bilimleri, ilköğretim matematik, teknoloji tasarım ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinden daha önce TÜBİTAK proje tecrübesi bulunmayan 24 öğretmenimiz oluşturuyor.  Okul dışı öğrenme ortamlarında gerçekleştirilecek STEM eğitimleri, ortaokul öğretim programlarında işlenen konu ve üniteleri kapsıyor. Beş gün sürecek eğitimlerde deney, gözlem, arazi çalışmaları, grup çalışmaları, poster hazırlama, oyun, artırılmış gerçeklik, gezi gibi yaparak-yaşayarak öğrenmenin temel alındığı zengin öğretim yöntem ve teknikleri yer alacak.”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ise projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak “Öğretmenlerimiz aracılığıyla doğrudan öğrencilerimize de katkı sunacak olan bu projeyi geleceğimizin teminatı çocuklarımız için faydalı buluyor ve destekliyoruz. Karaman’a 13 farklı ilden gelerek eğitimlere katılan 24 öğretmenimizi üniversitemiz bünyesinde ağırlamak ve onlara elimizden gelen desteği sağlamak bizim için mutluluk vericidir. Projede emeği geçen ve projeye katılan tüm öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.