REKTÖR NAMIK AK 14. ELMA FESTİVALİNE KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 14. Elma Festivali'ne katıldı.

Akçaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, il ve ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program selamlama konuşmaları ile devam etti.

Programda söz alan Rektör Namık Ak şunları söyledi: "Karaman fidan üretiminde Türkiye'de birinci sırada yer alırken elma üretiminde ise ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'deki elma üretiminin yüzde 32'sini Karaman, Karaman'da üretilen elmanın yüzde 32'sini de Akçaşehir karşılamaktadır. Üniversitemizde ‘Elmadan Elmasa’ projesi ile ‘Hassas Tarım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri’ (HASTÜYİT) alanında bölgesel kalkınma üniversitesi olarak kabul edildi. Karaman'ın yükselen değeri olan üniversitemiz her türlü konuda sizlere yardım etmeye hazır."

Protokol konuşmalarının ardından elma yarışmasının ödül törenine geçildi. Seçici kurul tarafından değerlendirilen elmalar puanlanarak elma yetiştiricilerine ödülleri verildi.

Program, düzenlenen konserin ardından sona erdi.