KMÜ ÖĞRENCİSİ ZEYNEP ÇELİK’TEN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Milli Judocu Zeynep Çelik Avrupa Şampiyonu oldu.

Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Zeynep Çelik, İtalya’da düzenlenen Görme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası’nda Ukraynalı rakibini yenerek altın madalyaya uzandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, şampiyonanın ardından Karaman’a gelen milli sporcuyu makamında kabul etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Lök’ün de yer aldığı ziyarette Rektör Namık Ak, Milli Sporcu Zeynep Çelik’i tebrik etti.

Rektör Ak, milli sporcunun elde ettiği başarıyı değerlendirerek şunları söyledi: “Dünya çapında bir organizasyonda Avrupa Şampiyonluğu elde eden Milli Sporcumuz Zeynep Çelik bu yıl itibariyle üniversitemizin de öğrencisi oldu. Tercihini KMÜ’den yana kullanması ve bizim öğrencimiz olarak böylesine önemli bir başarı kazanması iftihar kaynağımız olmuş ve bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Öğrencimizi başarısından dolayı bir kez daha yürekten kutluyor, kendisine önümüzdeki dönemde düzenlenecek yeni şampiyonalar için başarılar diliyorum.”