DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE KMÜ’DEN 6 AKADEMİSYEN YER ALDI

Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik dilime giren akademisyenleri açıkladı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden (KMÜ) altı bilim insanı 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girmeyi başardı.

Geçtiğimiz yıl altı bilim insanı ile listeye giren KMÜ bu yıl da altı bilim insanı ile 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesindeki yerini alarak istikrarını korudu.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Uğur Köklü,  Prof. Dr. Savaş Sönmezoğlu, Doç. Dr. Kadir Sabancı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Osman Ağar’ın yanı sıra KMÜ’de yaptıkları çalışmalarla geçtiğimiz yıl da listede yer alan fakat daha sonra KMÜ’den ayrılan Doç. Dr. Abdurrahim Toktaş ile Doç. Dr. Seçkin Akın da listeye girmeye hak kazandı.

Stanford Üniversitesinden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturulan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanları arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim insanlarından oluşuyor. Makale sayısı, h-indeksi, çok yazarlı yayınların hm-indeksi, atıf/makale oranı gibi bilimsel göstergeler ışığında yapılan hesaplamaların ardından, her bilim insanının çalışma alanı için listeler hazırlanıyor.

“Akademisyenlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum”

'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girmeyi başaran akademisyenlerle ilgili değerlendirmede bulunan KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde bilimsel çalışmalar yapmış olan ve ulusal çapta öneme sahip olan bu listede yer alan tüm akademisyenlerimizi gönülden kutluyorum. Bu başarı üniversitemiz, Karamanımız ve ülkemiz adına önemli bir gelişme ve gurur sebebidir. KMÜ bünyesinde görev alan akademisyenlerimizin yapacağı bilimsel çalışmalarla yeni başarılara imza atacağına inancımız tamdır. Akademisyenlerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4?fbclid=IwAR1alSLv6UfWd5OUY_oURTM1shoAt-SK9boW5MhBlyt_KOI5CAMZ2HUyK9A adresinden listenin tamamına ulaşılabilir.

KMÜ BASIN