KMÜ, “Sıradan Değil Aranan Üniversite” Olma Yolunda

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 6            09.02.2009
Karaman bölgesinin ve ülkemizin kalkınmasında büyük sorumluluk üstlenen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi; bilgi üreten, ülke ve bölge sorunlarına duyarlı, yaptığı hizmetlerle saygı duyulan, sıradan değil aranan bir üniversite olma hedefinde büyük atılımlar gerçekleştiriyor.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, dünya ile uyumlu bir öğrenim modelini tercih ettiklerini, bu amaçla ülkemizde nitelikli eleman ihtiyacı olan yeni bölümler açtıklarını ifade etti. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN: “Üniversitemizde yeni açılan ve açılması planlanan mütercim-tercümanlık, Türk Dili ve Edebiyatı, Rusça, Çince, İngilizce, organik tarım, ev ve deney hayvanları yetiştiriciliği ve daha çok sayıdaki bölümden mezun olan öğrencilere iş dünyası rağbet edecektir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin adından sıkça söz edilen ve Karaman’a ve bölgeye her konuda katkı veren bir üniversite olmasını ve bölgenin ilim merkezi haline gelmesini hedefliyoruz. Geleceğin mesleklerini ön plana çıkartma gayretindeyiz, üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin mezun olduklarında iş bulma sorunu ile karşılaşmamaları, nitelikli, yetenekli, çok sayıdaki alanda bireysel gelişimini sağlamış insanlar olmaları konusunda her türlü çabayı gösteriyoruz. Bilimsel araştırmalar ve yurt genelinde düzenlenen kongreler sayesinde çok sayıdaki alanda büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni kısa sürede ülkemizde bazı alanlarda örnek gösterilen bir üniversite haline getirecektir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin personeli, öğrencileri ve Karaman halkı ile beraber göstereceğimiz gayretlerle gelecekte Türkiye’de ve dünyada çok daha iyi yerlerde olacağımıza  inancım tamdır” diye konuştu.