KMÜ’DE BİLİM KAMPI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Geleceğin Mühendisleri Bilim Kampı etkinliklerinin açılışı yapıldı. Bilim kampının açılış törenine KMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, Karaman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Asım Sultanoğlu, Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile Karaman’daki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler katıldı.

“Laboratuvar altyapısı bakımından ilk sıralardayız”

Prof. Dr. Ahmet Yıldırım açılış töreninde yaptığı konuşmasında Bilim Kampı etkinlikleri süresince yapılacak olan aktivitelerden bahsederek, Mühendislik Fakültesinin imkân ve olanaklarını anlattı. Mühendislik Fakültesinin eğitim olanaklarının çok iyi düzeyde olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldırım, “Buradaki alacağınız eğitimlerde laboratuarlardaki teknik ekipmanları görmekle yetinmeyip, bu ekipmanları kullanma imkânına sahip olacaksınız.” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, öğrencilerin genel itibariyle ismi daha çok bilinen, marka olmuş üniversitelerde okumayı tercih ettiklerine dikkat çekerek, Anadolu’da yeni kurulan üniversitelerin Türkiye’deki köklü üniversitelerle yarışabilecek konumda olduğunu söyledi.

Dekan Yıldırım, yeni kurulan üniversitelerin genç kadrolarıyla daha çok çalışıp, daha iyi olmak için uğraş verdiklerini belirterek, “Bizde üniversitemizin altyapısını en iyi şekilde oluşturup öğrencilerimize kaliteli eğitim vermenin uğraşındayız. Fakültemizde bulunan laboratuvarlardan bazıları Türkiye’deki diğer laboratuvarlar arasında ilk üçe girebilecek düzeyde. Fakültemizi gezince bunun farkına varacaksınız. Faydalı ve güzel bir kamp dönemi geçirmenizi umut ediyorum.” diye konuştu.

“Çocuklarımızı geleceğe hazırlamalıyız”

Karaman Milli Eğitim Müdür Vekili Asım Sultanoğlu ise öğrencilerin sınavlarda aldıkları başarı ve eğitim koşullarına vurgu yaparak, “Öğrencilerin sınavlarda yapmış oldukları soru sayısı veya sınav başarısından çok onların geleceğe hazır hale getirilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızı ilgi ve yeteneklerine uygun alanlara yönlendirmek ve bu yöndeki projelerde görev almalarını sağlamak onları geleceğe daha iyi hazırlayacaktır.” dedi.

Asım Sultanoğlu, Karaman’da eğitim gören öğrencilerin sadece Karaman ve Konya’daki akranları ile değil, Türkiye’nin diğer kentlerindeki ve dünyanın başkentlerindeki öğrencilerle rekabet edebilecek seviyeye gelmeleri gerektiğini söyledi. Sultanoğlu: “Bu mantıkla yetiştirilen öğrencilerimiz uluslararası arenada daha başarılı olacaklar. Düzenlenen bu projede öğrencilerimizin daha donanımlı, daha kaliteli ve daha hayırlı öğrenciler yetiştirmek amacıyla yapılmış ve öğrencilerin bir adım öne geçmeyi öğrenecekleri bir çalışma olacak.” şeklinde konuştu.

“Bilime ve deneye değer veren öğrencilere desteğimiz sürecek”

Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu da Bilim Kampı etkinlikleri için 800 başvuru yapıldığını dile getirerek, proje kapsamında eğitim verecek olan ekipteki hocalar ve eğitim programı hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin mühendislik bilimine olan ilgilerini geliştirmek için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Sönmezoğlu, Bilim Kampı etkinliklerinin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyleyerek, “Proje ile liselerde eğitim gören öğrencilere deneyler ve bilimsel etkinliklerle proje üretmeyi, somut kavramlar üzerine düşünebilme becerisi kazandırmayı hedefledik. Bilime ve deneye değer veren tüm öğrencilere üniversite ve fakültemiz olarak elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler Bilim Kampı ekibini tanımak ve iyi bir iletişim kurarak eğitimin daha faydalı olmasını sağlamak amacıyla çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler. Öğrencilerin fakülte ve yerleşke gezilerinin ardından Bilim Kampının ilk günü sona erdi.

9 Mayıs’a kadar sürecek olan Bilim Kampı etkinlikleri kapsamında Karaman’daki lise 2. ve 3. sınıfa devam eden  40 öğrenciye bilim eğitimi verilecek.