KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN EL SANATLARI SERGİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) öğrencilerinin hazırladığı el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi sergi alanında gerçekleştirilen açılış törenine KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, TBMYO El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Tekin Bayrak, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“200 Öğrenciden, 300 Çalışma”

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünün Geleneksel El Sanatları ve Mimari Dekoratif Sanatlar programlarında öğrenim gören 200 öğrencinin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı sergide tezhip, ebru, hat, resim, seramik, vitray, keçe, dokuma gibi eserlerin yanı sıra temel sanat çalışmaları da beğeniye sunuldu.

Sergi hakkında açıklamada bulunan TBMYO El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Tekin Bayrak, “Öğrencilerimizi özgün çalışmaları nedeniyle kutluyor, sergide emeği geçen öğrenci ve öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Öğr. Gör. Bayrak, serginin üç gün süresince açık kalacağını sözlerine ekledi.

Gıda Öğrencilerinden Tatlı İkramı

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme bölümü öğrencileri ise yaptıkları halka tatlısını öğrencilere ve üniversite personeline ikram ettiler. Öğrenciler, gün boyu süren ikramlarıyla lezzeti paylaşmanın keyfini yaşadılar.