KMÜ’DE ŞİİR ZİYAFETİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Şiir Dinletisi” adlı etkinlik düzenlendi. Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Karaca, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zülfi Güler akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Şiirin dili gönüldür, şiir gönülle yazılır “

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alaattin Karaca ‘şiir dilinin gönül olduğunu ve ancak gönülden yazılabileceğini’ söyledi. Şiirle düzyazı arasında çok büyük fark olduğunu belirten Karaca bunu Cemal Süreyya’nın “Aklın dili nesirdir, gönlün dili ise şiirdir” sözüyle ifade etti. Şiiri herkesin anlayamayacağını dile getiren Karaca şiiri anlamak için ‘mana dalgıcı olunmalı’ dedi.

Program boyunca Necip Fazıl Kısakürek, Atilla İlhan, Sezai Karakoç, Fuzuli, Ahmet Muhip Dıranas, Ahmet Hamdi Tanpınar, Yavuz Bülent Bakiler ve Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi Türk Edebiyatının ünlü şairlerinin şiirleri seslendirildi.