KMÜ’DEN SOMA’DAKİ FACİAYA İLİŞKİN MESAJ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen facia nedeniyle mesaj yayımladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Manisa’nın Soma ilçesi Eynez bölgesinde bulunan bir kömür madeninde meydana gelen elim faciada 200’ün üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaşımız da yaralanmıştır. Ülkemizin en ağır madencilik kazalarından olan bu olay, tüm milletimizi kedere boğduğu gibi üniversitemiz camiasında da derin bir üzüntüye yol açmıştır.

Soma’daki faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyor; Cenab-ı Allah’tan milletimize ve insanlığa bir daha böylesi acı kazalar yaşatmamasını temenni ediyorum.”