KMÜ’DE “KARİYER İMKANLARI” KONFERANSI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Kamuda Kariyer İmkanları” konulu konferans düzenlendi. Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve sunumunu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Bilimler Akademisi Proje Sorumlusu Saim Atik’in yaptığı konferansa akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz”

Kamu kurumlarında kariyer planı olan öğrencilere bilgi veren Saim Atik  ‘5 yıl sonra nerdeyim, 10 yıl sonra nerede olacağım’ sorusunu mutlaka kendilerine sormalarını ve ortaya çıkan hedef doğrultusunda çalışmalarını tavsiye etti. Başarlı olmayı, bir hedef belirleyerek bu hedef doğrultusunda çalışmaya bağlayan Atik “Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz” dedi.

“Kariyer planlaması, hayatınızın planıdır”

Kariyer planlamasının çok önemli olduğunu ve seçilen mesleğin insanın 40 yılına etki edeceğini ifade eden Atik, “Kariyer planlaması, hayatınızın planıdır.” dedi.

Atik, kamuda kariyer meslek olarak bilinen A grubu kadrolar için Yabancı Dil Sınavının önemine dikkat çekerek, KPSS’de 124 puan türü olduğunu ve bu puanların 91 tanesinin hesaplanabilmesi için Yabancı Dil Sınavına girme şartının arandığını belirtti.

Konferans, Saim Atik’e plaket sunulmasının ardından sona erdi.