KMÜ’DE 1041 ÖĞRENCİ İLE MEZUNİYET TÖRENİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sağlık Hizmetleri, Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları (MYO) tarafından ortak mezuniyet töreni düzenlendi. Törende Sosyal Bilimlerden 146, Sağlık Hizmetlerinden 215, Teknik Bilimlerden 680 olmak üzere toplam 1041 öğrenci mezuniyet sevincini aileleriyle paylaşarak kep attı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, akademik ve idari personel ile öğrenciler, aileleri ve yakınları katıldı.

Söz Okul Birincilerinde

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmalarını okullarını birincilikle bitiren öğrenciler yaptı. İlk olarak kürsüye çıkan Sağlık Hizmetleri MYO birincisi Sevtap Satılmış başarının hiçbir zaman tesadüf olmayacağına dikkat çekerek, okula başladığı günden bu yana birinci olarak bu kürsüye çıkmanın hayalini kurduğunu söyledi.

Sosyal Bilimler MYO birincisi Zeynep Özcan ise bugünün güzel bir sonun başlangıcı olduğunu belirterek, “Okul dönemi boyunca yaşadığımız güzel günleri geride bırakarak hüznü ve gururu bir arada yaşıyoruz.” dedi.

Teknik Bilimler MYO birincisi Hülya Kuzu da ailesine okulda sınıf birincisi olacağına dair söz verdiğini ifade ederek, “Sınıf birinciliği sözümü okul birincisi olarak taçlandırdım ve bunun gururunu yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

“Ülke çıkarlarını gözeten, faydalı bireyler olun”

Okul birincilerinin ardından kürsüye çıkan Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, mezuniyet başarısına ulaşan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek törenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, öğrencilere mezun olduktan sonra kendilerini sürekli geliştirmeleri konusunda uyarılarda bulunarak, “Mezun oldunuz fakat teknoloji sürekli gelişiyor. Sizler bu gelişime ve buna bağlı olarak yaşanan değişime ayak uydurmak zorundasınız. Bir insan bu dünyada her şeye sahip olabilir fakat önemli olan Allah’ın verdiği aklı, fikri ve yüreği faydalı bir şekilde kullanabilmektir. Ülke çıkarlarını ön planda tutan bireyler olmanızı temenni eder, başarılarınızın devamını dilerim.” diye konuştu.

“Bu başarının esas mimarı aileleriniz”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise KMÜ ailesi olarak çok mutlu olduklarını dile getirerek, “İki yıl önce bize teslim ettiğiniz çocuklarınızı bugün daha bilinçli, kendine güvenen, misyon ve meslek sahibi bireyler olarak sizlere teslim etmenin onurunu yaşıyoruz. Burada eğitim veren hocalarımızın çocuklarımız üzerinde emeği şüphesiz ki çok büyüktür. Fakat bugünün en fedakâr isimleri öğrencilerimizin aileleridir. Bu başarının esas mimarı sizlersiniz.” dedi.

“Bugün yeni bir başlangıç”

Eğitimin ve öğrenmenin insanın hayatı boyunca devam ettiğine vurgu yapan Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Diploma almakla eğitim bitmez. İnsan, hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmeye, tecrübe kazanmaya devam eder. Bugün yeni bir başlangıca adım atıyorsunuz. Hayatın farklı dönemlerinde farklı sıkıntılarla karşılaşacaksınız. Fakat her zaman emin ve dürüst bir insan olun. Bir insanda bulunması gereken en önemli özellik dürüstlüktür.” dedi.

1041 Kep Aynı Anda Havada

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konuşmasının ardından okullarını birincilikle bitiren öğrenciler sahneye davet edildi ve öğrencilere tören protokolü ile aileleri tarafından birincilik ödülleri verildi. Birinci olan öğrencilerin, kendileri için hazırlanan kütüklere isimlerini çakmalarının ardından okullarında ikinci ve üçüncü olan öğrenciler sahneye çıkarak ödüllerini aldılar.

Tüm mezunlara öğretim elemanları tarafından diplomalarının verilmesiyle birlikte heyecanlı bekleyişte sona gelindi. Üç okuldan mezun olan toplam 1041 öğrenci geri sayım yaparak aynı anda kep fırlattı. Renkli görüntülere sahne olan kep atma töreninin bitiminde törene katılanlara pilav ikramında bulunuldu ve ardından tören sona erdi.