KMÜ’DE YILDIZLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YAPILDI

Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasının açılışı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

KMÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Karaman Valisi Murat Koca, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Asım Sultanoğlu ile çok sayıda sporcu katıldı.

“Yıldız sporcularımıza başarılar diliyorum”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonasının Karaman’da yapılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Umarım sporcularımız herhangi bir sakatlık problemi yaşamadan düzenlemiş olduğumuz turnuvayı tamamlarlar. Türk sporunun altyapısını oluşturan ve müsabakalara katılan sporcularımızın hepsine başarılar diliyorum.” dedi.

“Dünya çapında başarı bekliyoruz”

Törende konuşan Vali Murat Koca ise organizasyonun Karaman’da düzenlenmesiyle gerek Karaman’ın tanıtımına gerekse kültürel ve sportif etkinliklerin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Vali Koca, müsabakalara katılan minik sporculara da başarılar dileyerek, “Sizlerden sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da başarı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“68 İlden, 880 Sporcu”

340 bayan ve 540 erkek olmak üzere toplam 880 sporcunun ter döktüğü Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına ayrıca 68 ilden 118 antrenör ve 34 idareci katıldı. Üç gün boyunca sürecek şampiyonada ilk üçe giren sporcular Milli Takım kampına katılma şansı yakalayacak.

Federasyon Başkanı’ndan Rektör Gökmen’e Ziyaret

Müsabakaların başlamasından önce Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i ziyaret ederek, göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü kendisine teşekkür etti.