KMÜ'DE BESYO MEZUNİYET TÖRENİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) 13’üncü mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademik ve idari personeli, üniversite çalışanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde öğrenim gören 32 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, törende yaptığı konuşmada 13’üncü kez bu heyecanı yaşadıklarını ve bugün mezun olan öğrencilerle birlikte toplam mezun sayılarının 574’e ulaştığını ifade etti. Olimpiyatlar, Kırkpınar gibi pek çok organizasyonda dereceler aldıklarını dile getiren Akpınar, mezunlarının devlette yerleşme oranlarının da oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Öğrencilere yeni başlayacakları hayata dair önerilerde bulunan Akpınar, “Başarı için ömrünün belirli bir dönemini bedel olarak ödemeyenler, ömrünün tamamını bedel olarak ödemek zorunda kalırlar.” dedi.

Törende dört yıllık eğitimini üç yılda tamamlayan Veysel Dağdelen ile okulu birincilikle bitiren Mehmet Şükrü Savaş, ikincilikle bitiren Hatice Çınar ve üçüncülükle bitiren Yasin Alagöz’e protokol üyeleri tarafından diploma ve ödülleri verildi.

Okul birincisi Mehmet Şükrü Savaş yaptığı konuşmada “Bugün bizler için bayram günü gibi. Yarın gerçek hayat bizi karşılayacak. Burada çok şey öğrendik. Başarısızlık olasılığı korkutmuyor bizleri. Çünkü asla vazgeçmemenin ne demek olduğunu artık biliyoruz. Bu günden sonra kazandığımız yeni unvan bize daha çok sorumluluk yükleyecek. Tüm arkadaşlarıma, öğretim elemanları ve aileme teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmet Şükrü Savaş’ın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından tüm öğrenciler teker teker sahneye davet edilerek diplomaları verildi. Mezunların hep birlikte kep atmasıyla tören sona erdi.