MASUM TÜRKER’DEN ÖĞRENCİLERİMİZE EKONOMİ KONFERANSI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 28         24.03.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kişisel Gelişim Topluluğunun daveti üzerine Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Dr. Masum Türker bir konferans vermek için üniversitemize geldi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün’ün de katıldığı konferansa akademik ve idari personelin yanında çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Kemal Esengün’ün yaptığı “2010 Baharında Türkiye Ekonomisine Bakış” konulu konferansta Türkiye ekonomisini değerlendiren Türker “ülkemizde herkese iş var. Ancak insanlarımız üniversiteden mezun olduktan sonra iş aramaya başladığı için kimseye iş bulamıyor. Oysa daha mezun olmadan iş arayışına başlayıp, staj imkânlarının değerlendirilmesi gerekir.” dedi. Öğrencilerin vizyon sahibi olması gerektiğini dile getiren Türker “uzun vadeli hayalleriniz olsun. 10 yıllık planlarınızı şimdiden yapın.” diyerek öğrencilere kendilerini geliştirme konusunda tavsiyelerde bulundu.

“Hiçbir ülke fakir değildir. Türkiye de zengin bir ülkedir. Hele Karaman en akıllı zenginlerin olduğu yerdir.” diyen Türker “Türkiye en başta insan kaynağı açısından çok zengin. Bunun yanında tabi kaynaklarımız, madenlerimiz ve toprağımız açısından zengin bir ülkeyiz.” dedi

Her ilde bir üniversite kurulmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine bu fikri desteklediğini dile getiren Masum Türker “ üniversite ekonomik bir yapı, entelektüel bir sermayedir. Üniversite kurulduğu yerlerin vizyonunu oluşturuyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karaman için itici güçtür. Onun için her ilde üniversite kurma projesinde başbakanla aynı fikirdeyim” dedi.

.