KMÜ İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemal ESENGÜN Öğrencileri İle Buluştu

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:7            03.01.2009

Üniversitemizin Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Kemal Esengün, Yunus Emre Konferans Salonunda İİBF öğrencileriyle çok yararlı bir toplantı yaptı.
            Katılımın yoğun olduğu tanışma toplantısında hocamız Prof. Dr. Kemal Esengün, öğrencilerine üniversitede eğitim görme olanağı buldukları için şanslı olduklarını, ancak bu durumun ailelerine ve topluma önemli sorumluluklar da yüklediğini ifade etti.
            Öğrencilerine, kendi mesleki alanları yanısıra, İngilizce veya başka bir dil öğrenme, teknolojiyi kullanabilme konusuna önem vermeleri gerektiğini, ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini ve bireysel gelişimin önemini vurguladı.
            Bu doğrultuda öğrencilerine etkili ders çalışmaları, kütüphane olanaklarından yararlanmaları, çevreye duyarlı olmaları, Karaman halkı ile üniversite öğrencisinin onuruna yakışır şekilde etkileşim kurmaları yönünde önerilerini paylaştı.
            Öğrenci topluluklarına da her yönden destek vereceklerini belirten sayın Prof. Dr. Kemal Esengün, öğrencilerin daha verimli ortamlarda eğitim görmeleri için üniversitede büyük atılımlar gerçekleştirme hedefi içinde olduklarını, eğitimin kalitesini artıracak planları heyecan ile uygulamaya koymaya başladıklarını ve kısa süre içerisinde olumlu gelişmelerin olduğunu ifade etti.
            Ayrıca, İİBF’nin fiziki koşulları, eğitim sırasında yaşanan problemler, öğrenci ve yönetim ilişkilerinin daha etkili duruma getirilmesine yönelik bir anket çalışması yaptıklarını, sonuçlara göre en kısa zamanda çözümler üretileceğini de ifade etti.
Öğrencilerin katılımlarından ve ilgi ile dinlemelerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Kemal Esengün Hocamız, başarı dilekleri ile toplantısını sonuçlandırdı.