ÇANAKKALE ZAFERİ ORATORYO İLE SÜSLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü sebebiyle ‘Çanakkale Geçilmez’ konulu anma programı düzenlendi. Yoğun ilgi gören anma programına davetliler, vatandaşlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programının açılış konuşmasını Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu Başkanı Nurdagül Karaosmanoğlu yaptı.

Karaosmanoğlu, beş gün gibi kısa bir sürede yoğun bir çalışma temposu ile hazırlamış oldukları anma programına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Uğruna çok ağır bedeller ödenen ve şehitlerimizin kanı, gazilerimizin mücadelesi ile kazanılan Çanakkale Zaferi’ni ölümsüzleştirmek için buradayız. Ömrünü milletine adayan yiğitler uğruna Çanakkale ruhunu yaşamayı ve bu günü hatırlatmayı kendimize bir borç bildik. Bu mübarek ve gurur dolu günde sizleri aramızda gördüğümüz için onur duyduk. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

Nurdagül Karaosmanoğlu’nun açılış konuşmasının ardından KMÜ öğrencisi Alparslan Furkan Öztürk Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Daha sonra ise Saliha Sarı ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiiri seslendirdi. Programa katılanlara duygusal anlar yaşatan şiirin ardından Cemil Kocakafa ‘Çalın Davulları’ isimli türküyü seslendirdi.

Türkü ziyafetinden sonra sahneye çıkan Büşra Neslihan Acun ‘Anadan Şehide Son Veda’ isimli şiiri okurken Cemil Kocakafa bu kez ‘Ah Bir Ataş Ver’ isimli türküyü seslendirdi.

Şiirler ve türkülerle katılımcıların beğenisini kazanan programda son olarak Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğunun hazırlamış olduğu ‘Çanakkale Geçilmez’ isimli oratoryo sergilendi. İzleyenlerin ayakta alkışladığı oratoryonun ardından Karaman İrfan Ataseven Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu ve çekimleri Karaman’da yapılan ‘Çanakkale İçin Söyle’ isimli projenin videosu salondakilerle paylaşıldı.

Projede görev alan öğrencilerin de sahneye çıkmasıyla program alkışlar eşliğinde sona erdi.