SAĞLIĞIN BAŞI AYAKLAR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 53      21.05.2010

Karaman Bilim Araştırma Merkezi bünyesinde düzenlenen Refleksoloji kursuna ilgi yoğun oldu.  Üniversitesitemiz Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Refleksoloji kursunda, öğrencilere ayaklara uygulanan masaj ile kişilerin nasıl rahatlatılabileceği ve belirli sinir uçlarını uyararak vücudun değişik organlarındaki hastalıklar hakkında nasıl öngörü oluşabileceği anlatıldı.

Refleksolojinin destekleyici ve tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olduğunu anlatan Sağlık Eğitimcisi ve Refleksoloji Uzmanı Sultan Kurtuluş Uygulamalı olarak verdiği kursta vücudun tüm organlarının ayaklardaki farklı sinir uçlarına bağlı olduğunu dile getirdi. Kursta ayaklar üzerinde yapılan masaj uygulaması ile kişinin rahatlaması sağlanırken bir taraftan da vücudun diğer organlarında meydana gelen sağlık sorunları ile ilgili bilginin alınabileceği anlatıldı.

İlgi çeken kursa yirmi öğrenci katılırken, yaklaşık 8 saatlik bir eğitimin ardından öğrencilere sertifika verildi. Sertifika törenine katılmak üzere salona gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş öğrencilerin farklı alanlara ilgi göstermesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek ilerleyen zamanlarda Bilim Araştırma Merkezinin bünyesinde bu tür etkinliklerin devam edeceğini duyurdu.