KARAMAN VALİSİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE VEDA ZİYARETİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 55      21.05.2010

Bakanlar Kurulu tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL' ün onayladığı Valiler Kararnamesi ile Muğla Valiliğine atanan Karaman Valisi Fatih Şahin Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’e veda ziyaretinde bulundu.

Muğla Valiliğine atanması sebebiyle Karaman’dan ayrılacak olan Fatih Şahin ziyareti sırasında Rektör Gökmen’e şunları söyledi; “ Üniversitenin kurucu rektörü olarak tarihi bir görev yaptığınızı düşünüyorum. Kurulduğu günden bu yana Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin önemli mesafeler katettiğine ve sizlerin çabasıyla bu ilerlemenin çok kısa bir sürede gerçekleştiğine şahit olduk. Bizim gibi kamu hizmeti ifa edenlerin farklı illerde görev alması doğal bir süreçtir. Ancak burada kurduğumuz yakın dostluklar daima devam edecektir. Bu vesile ile sizlerle çalışmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.  Her zaman sizlere yardımcı olmaya hazırım, bilesiniz ki artık Muğla’da da bir eviniz var.”

Bu tür ayrılıkların kendisini her zaman hüzünlendirdiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “Üniversitemizin bu günlere gelmesinde Karaman Valiliği olarak verdiğiniz desteğin önemli rolü vardır. Atama nedeniyle ilimizden ayrılmanız üniversitem adına üzücü olsa da sizin adınıza sevindim.  Yeni görevinizin hayırlı olmasını ve başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Gökmen, ziyarette Vali Şahin’e Karaman’ı hatırlatması için KMÜ Meslek Yüksekokulu Halıcılık Programında dokunan bir kilim hediye etti.