ÜNİVERSİTEMİZDE FOTOĞRAFÇILIK SEMİNERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 57      01.06.2010

Üniversitemiz Fotoğrafçılık Topluluğunun organizasyonu ile gerçekleştirilen fotoğrafçılık seminerine Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Hacer Türktemiz ve dernek üyesi fotoğraf sanatçısı Ömer L. Bakan katıldı. “Neden fotoğraf çekeriz?” sorusuyla başlayan seminerde fotoğrafçılığa giriş, görme biçimleri, kompozisyon gibi konulara yer verildi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın önderliğinde kurulan ve öğrencilere fotoğraf çekme sanatını sevdirmeyi amaçlayan Fotoğrafçılık Topluluğu üyelerinin ve öğrencilerin ilgi ile takip ettikleri seminerde açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Karataş “üniversitemizde ders dışında öğrencilerimizin kendilerini geliştirebileceği platformlar oluşturmak için farklı ilgi alanlarında imkânlar sunmayı amaçlıyoruz. Yaptığımız bu seminer bir başlangıçtır. Fotoğrafçılık sanatının üniversitemizde yer edinmesi için bu tür organizasyonların devamını getireceğiz. Fotoğrafa ilgisi olanların yeteneklerinin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Fotoğraf çekmenin hukuki boyutunu anlatan Hacer Türktemiz fotoğrafçılıkta etik kuralların önemine vurgu yaparken fotoğrafta görme biçimleri ve kompozisyon ile ilgili sunum yapan Ömer Bakan ise kendi çektiği fotoğraflar üzerinden bilgiler verdi. Fotoğraf çekmenin bir ifade biçimi olduğunu dile getiren Bakan hazırladığı gösterilerle fotoğrafın dış mekânlarda pahalı malzemelerle yapılmasının zorunlu olmadığını ifade etti.

Sosyal olayların fotoğraflarla dillendirilmesinin mümkün olduğuna dikkat çeken Bakan “bu gün burada sizin sesiniz olmayı umuyorum” diye konuştu. Etkileyici sunumun ardından seminere katılan öğrencilere katılım belgesi verilirken öğrenciler seminerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.