ŞENLİKLERDE ŞİİR DİNLETİSİ VE YAREN KONSERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:61    09.06.2010

Üniversitemiz, 3. geleneksel Bahar Şenliklerinin ikinci gününde gün boyu süren şişme oyun alanı etkinlikleri ve DJ performanslarının yanı sıra kültürel etkinliklerle de öğrencilere güzel bir gün yaşattı.  Yunus Emre Amfisinde geniş bir katılımla gerçekleşen şiir ve ney dinletisinde gönüllerin pasını silen Edebiyat Fakültesi beğeni topladı. Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı dinletide ünlü şairlerin en güzel eserlerine yer verildi.

Öğlenden sonra Şenlik alanında düzenlenen tiyatro gösterileri ve skeçlerle eğlenen öğrenciler akşam saatlerinde sahne alan halk ozanlarından Yaren grubunun seslendirdiği türkülerle müzik ziyafeti yaşadılar. Yarenin ardından KMÜ Müzik topluluğunun hazırladıkları müzik şöleni ile coşan öğrenciler gönüllerince eğlendi. Konser alanını dolduran öğrenciler ve aileleri sahnede söylenen şarkılara eşlik ederken hareketli şarkılarda yerlerinde duramayan öğrenciler bütün yılın yorgunluğunu konserlerle attı.

Akşam konserlere katılan KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş Yaren Grubuna katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket ve çiçek sundu.Yaren grubunun ardından KMÜ Müzik Topluluğu üyeleri sahne aldı.  Beğeni ile dinlenen KMÜ Müzik Topluluğu üyelerini ise yıl boyu yaptıkları başarılı müzik programlarından dolayı tebrik eden KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi topluluk üyelerine teşekkür plaketi verdi.