ÜNİVERSİTEMİZDE MEZUNİYET COŞKUSU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:62    10.06.2010

Üniversitemiz 2009-2010 eğitim-öğretim yılında başarıyla mezun olan yaklaşık 1500 öğrencisine coşkulu bir kutlama düzenledi. Kemal Kaynaş stadyumunda gerçekleşen mezuniyet törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen İl protokol üyeleri, KMÜ Akademik ve idari personeli, öğrenciler ile velileri ve Karaman halkı katıldı.

Beden Eğitimi yüksekokulu öğrencilerinin dans gösterileri ile başlayan tören mezun öğrencilerin kortej yürüyüşü ile renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşün ardından konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen öğrencilere, velilere ve öğretim üyelerine seslendi. Öğrenciler için bu mezuniyetin bir bitiş değil başlangıç olduğunu hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen “Bugün aldığınız diplomalar, sizlerin gerekli olan her şeyi öğrendiğinizi değil, yaşama ve onun getirdiklerine hazır olduğunuzu göstermektedir. Her şeyin sürekli ve büyük bir hızla değiştiği günümüzde, sahip olmanız gereken en önemli yetenek, öğrenmeyi öğrenmek ve öğrendiğinizi, yani bilgiyi kullanabilmektir.” dedi.

“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bilgi çağının gerektirdiği donanımda yetişmesinde en büyük pay sizlerindir.” dediği öğretim elemanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Gökmen aileleri de bu mutlu ve gururlu günlerinde tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasında  “uluslararası kara sularında İsrail tarafından hukuksuz ve orantısız askeri bir saldırı gerçekleştirilmiştir” diyerek yaklaşık 50 ülkeden aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu, tamamen sivillerden oluşan insani yardım gemilerine yapılan saldırıyı kınarken stadyumda bulunanlarda alkışlarla destek verdi.

Tören konuşmalarının ardından dereceye giren öğrenciler için plaket sunumu yapıldı. Protokol üyeleri ve Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’in elinden plaketlerini alan öğrenciler yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Diploma töreninin ardından Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş turnuvasında altın kemer kazanan KMÜ BESYO öğrencisi Mehmet Yeşil Yeşil’e plaket vererek başarılarının devamını diledi.

Mezuniyet töreni sonrasında, sahne alan ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz ile unutulmaz bir gece yaşayan öğrenciler ve aileleri konser boyunca şarkılara eşlik etti. Havai fişek gösteri eşliğinde süren konserde sahne önünü dolduran kalabalık halay çekerek eğlendi. Kalabalıktan etkilendiğini dile getiren ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz “dil, din ve kültür bir milletin vazgeçilmez öğeleridir ve bunlar türkülerimizde dillendirilmektedir” diyerek öğrencilerden gelen istekleri üzerine unutulmaz türkülerini seslendirdi.

Sanatçının sahneye çıkmasıyla birlikte coşku doruğa çıkarken Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen katılımından dolayı Orhan Hakalmaz’a teşekkür plaketi ve çiçek verdi.