KMÜ’DE SON MEZUNİYET TÖRENİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezuniyet töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin son mezuniyet kutlamasına Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Osman Çevik, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, enstitü ve yüksekokul müdürleri, davetliler, üniversite personeli, mezunlar ve aileleri katıldı.

Üniversitenin Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“Gelecek her birinize mutluluk ve başarı getirsin”

Törenin açılış konuşmasını yapan fakülte birincisi Tuğba Kayıkçıoğlu, iktisadi ve idari bilimler disiplininin ülkeler için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Gerek kamunun gerekse özel sektörün vazgeçilmez unsuru olan mezun arkadaşlarım aynı zamanda çağdaş medeniyetlerin inşasında kendilerine düşen görevin bilincindedir. Sevgili arkadaşlarım, geleceğin her birinize mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Hepinizin yolu açık olsun.” dedi. Tuğba Kayıkçıoğlu’nun ardından fakültede dereceye giren Neslihan Doludeniz ve Sevgi İtmeç de kürsüye gelerek birer teşekkür konuşması yaptılar.

“Hayatınız boyunca ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun”

KMÜ Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak yaklaşık 600 öğrenciyi daha mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Mezunlarımızın bilimsel ve sosyal alanlarda en iyi şekilde yetişmelerinin yanında nitelikli, kendisine ve ülkesine faydalı, toplumun milli ve manevi değerlerine, kültürüne sahip çıkan, uygar birer insan olarak yetiştirilmelerine önem veriyoruz. Bu konuda hem akademik hem de idari kadromuz elinden gelen gayreti göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Osman Çevik, öğrencilere hitaben devam ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bundan sonraki hayatınızda yaptığınız işi en iyi şekilde yapın. Hayatınız boyunca çevrenizdeki insanlara karşı cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi olmaya, şefkat ve merhamette güneş gibi olmaya, başkalarının kusurunu örtmede gece gibi olmaya, hiddet ve asabiyette ölü gibi olmaya, tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi olmaya, hoşgörürlükte deniz gibi olmaya çalışın. Daha da önemlisi hayatınız boyunca hep ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun. Sizlere bu günden itibaren başlayan yaşamınızda başarılı, mutlu, sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz hayırlı olsun.”

“Diplomaların asıl sahipleri ailelerdir”

İİBF Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik’in ardından kürsüye gelen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “Bugün Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kimliğini başarıyla taşıyacağına ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız öğrencilerimizi mezun etmenin ve ülkemizin hizmetine sunmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bunun yanında üniversitemizi ve şehrimizi şenlendiren, üniversitemizin aranan bir üniversite olma yolunda hedeflerine şahitlik eden ve katkı veren kardeşlerimizden ayrılmanın da hüznünü yaşıyoruz.” dedi.

“Her veda ayrılık değildir”

Her vedanın bir ayrılık olmadığını belirten Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “Gerçek anlamda beraberlik gönüllerde olan beraberliktir. Gönül beraberliğimizin ömür boyu devam etmesini diliyorum.” dedi. Rektör Gökmen ailelere hitap ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyaya geldiği andan itibaren büyük emekler vererek yetiştirdiği çocuklarının mezun olma sevincini paylaşan ailelerimiz, onların alacakları diplomaların asıl sahipleri sizlersiniz. Bu mutluluğunuzu ömür boyu yaşamanızı temenni ediyorum. KMÜ ailesi olarak dört yıl önce bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızı daha bilgili, daha donanımlı ve geleceğe daha güvenle bakan bireyler olarak sizlere emanet etmenin onurunu yaşıyoruz. Bu onur ve mutluluğun mimarı değerli öğretim elemanlarımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Hayatta sahip olunabilecek en büyük değerin iyi bir insan olmaktan geçtiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Sabri Gökmen, “İyi bir insan olabilmek için sevgi dolu bir kalbe ve samimiyeti her şeyden önemli gören bir karaktere sahip olmalıyız. Yarından itibaren iş ve aş arayışına gireceksiniz. Her ne iş yaparsanız en iyisini yapmaya gayret gösterin. Bu anlayışla hareket ederseniz Allah sizi muhakkak rızıklandıracaktır.” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi ve fakülte birincisi Tuğba Kayıkçıoğlu mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı. Öğretim elemanlarının mezun öğrencilere başarı belgelerini vermesiyle birlikte 600’e yakın öğrenci kep atma sevinci yaşadı.