ÜNİVERSİTEMİZ KÜLTÜR ELÇİLERİNE KAPILARINI AÇTI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi: 80   27.08.2010

Üniversitemiz 2010 – 2011 eğitim - öğretim yılında yurt dışından kabul edilecek öğrencilerin başvuru sonuçlarını açıkladı. Uluslararası Öğrenci Programı Yürütme Kurulunca değerlendirilen başvurular sonucunda farklı ülkelerden gelen öğrencilere kapılarını açan KMÜ 44 öğrencinin başvurusunu kabul etti. Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Almanya, Kırgısiztan,  Bulgaristan, Makedonya, Afganistan, Hollanda, Iran, Moğolistan gibi ülkelerden gelen öğrencilerin eğitim hakkı kazandığı bölümlerde 8 öğrenci yedek kontenjanda yer aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen “uluslararası düzeyde akademik faaliyet yürütmek ve ülkeler arası öğrenci değişimine yönelik iletişimi oluşturabilmek amacıyla bu yıl yurtdışından gelen misafir öğrenciler için üniversitemizin kapılarını açtık. Birer kültür elçisi olarak atfettiğimiz misafir öğrencilerimizi uluslararası anlamda ülkemizi tanıtma, bilimsel katkı verme, kültürümüzü paylaşma ve Karamanımıza özgü misafirperverliği yaşatmak için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Üniversitemize gelen misafir öğrencileri kendi çocuklarımız gibi benimsiyoruz. Onları Üniversitemizde en iyi şekilde ağırlamayı, meslek sahibi yapmanın ötesinde hayata hazırlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamaya göre uluslararası öğrenci programı takvimi şöyle; Asil Adayların Kesin Kayıt Tarihi 27 Ağustos – 13 Eylül 2010, Asil Listede Olup Kayıt Yaptırmayan Adaylardan Boş Kalan Kontenjanlara Yedek Adayların İlan Tarihi 14 Eylül 2010, Boş Kalan Kontenjanlara Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihi 15 – 16 Eylül 2010, Türkçe Yeterlik Sınavı Tarihi 17 Eylül 2010, Derslerin Başlangıcı 20 Eylül 2010 tarihi olarak belirtildi.

Ayrıca KMÜ internet sitesinden yapılan duyuruda kayıt hakkı kazanan asil ve yedek adayların kabul mektupları posta ve elektronik ortamda gönderileceği ve kesin kayıtların Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacağı belirtildi. Duyuruda kesin kayıt için gerekli belgeler de yer aldı.