ÜNİVERSİTEMİZDEN İLK MİSAFİR ÖĞRENCİYE SICAK KARŞILAMA

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi: 82   13.09.2010

Üniversitemiz yeni dönemde yurtdışından kabul edilen öğrenci kayıtlarına başladı. Yurtdışından gelen öğrenci kontenjanından KMÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanan Bulgaristan göçmeni Fahri İsmailov Naimov ilk kayıt yaptıran misafir öğrenci oldu. Naimov’u Rektörlük makamında ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ öğrencilerinin her türlü ihtiyacında onların yanında oldukları mesajını verdi.

Naimov’a öğrenim hayatında başarılar dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlere yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız.  Kendinizi KMÜ ailesinin bir ferdi olarak hissetmenizi umuyoruz. Fakülte yönetimimiz ve tüm personelimiz sizlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde cevap vermek için hazırdır. Hayatınızın en güzel dönemine adım atmış bulunmaktasınız. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmenizi, öğrenim hayatınızda başarılı olmanızı diliyorum.” diye konuştu.

Yurtdışından gelen öğrencileri birer kültür elçisi olarak atfettiklerini dile getiren Rektörümüz “misafir öğrencilerimizi kentimizde ve Üniversitemizde ağırlamayı uluslararası anlamda ülkemizi tanıtma, kültürümüzü paylaşma ve Karamanımıza özgü misafirperverliği yaşatma adına önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Üniversitemize gelen misafir öğrencileri kendi çocuklarımız gibi benimsiyoruz. Onları Üniversitemizde en iyi şekilde ağırlamayı, meslek sahibi yapmanın ötesinde hayata hazırlamayı hedefliyoruz.” dedi

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Esengün de ilk kayıt yaptıran yurtdışından gelen misafir öğrenci Fahri İsmailov Naimov’a başarılar dileyerek tüm öğrencilere dekanlık kapısının daima açık olduğunu hatırlattı.

Bu sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Naimov Üniversitemizi kazanmış olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.