ERASMUS VE MEVLANA ÖĞRENCİLERİNDEN REKTÖR GÖKMEN’E ZİYARET

Erasmus ve Mevlana değişim programları kapsamında üç öğrenci daha Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) geldi. Kırgızistan, Fas ve Fransa’dan gelen öğrenciler KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti.

Kırgızistan Ekonomi Üniversitesinden Altynai Keldibakova, Fas Dnipropetrovsk Üniversitesinden Fatima Zahra Mechyakha ile İnstitut Superieur de Commerce Ticaret ve İşletme Enstitüsünden Nilüfer Şahan isimli öğrenciler bir dönemliğine KMÜ’de eğitim görecek. Mevlana Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yıldız ve Uzman Uğur Aygün eşliğinde Rektör Sabri Gökmen’i ziyaret eden öğrenciler Karaman’ı ve üniversiteyi çok beğendiklerini ifade ederek burada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

“Hayat, dostlarımızın sayısını arttırma mücadelesidir”

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ise üniversitelerin farklı coğrafyalardan farklı özellikler taşıyan bireyleri bir çatı altında birleştiren mekânlar olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gökmen, insan olmanın en önemli özelliğinin tanışmak olduğuna dikkat çekerek, “Yaratılışımızın ve varoluşumuzun esas gayesi beraber olmak ve birbirimizi sevmektir. Hayat ise dostlarımızın sayısını arttırma mücadelesidir. Bir dönem boyunca umarım sizler de dostlarınızın sayısını arttırır ve buradan memnun ayrılırsınız. Buradan yüzünüzdeki tebessümle ayrılmanız bizim en büyük sorumluluğumuz ve temennimizdir.” dedi.