1 ULUSAL SU KAYNAKLARI YÖNETİMİ SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi: 83   19.10.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 1. Ulusal Su Kaynakları Yönetimi Sempozyumu, 20.10.2010 Çarşamba günü Karaman Piri Reis Kültür Merkezinde yapılacak açılış programı ile başlıyor. Sabah 08.00’da kayıt işlemleri ile başlayacak olan sempozyum, açılış konuşmaları ve plaket töreninin ardından bilimsel çalışmaların sunulacağı oturumlarla devam edecek.

20- 22 Ekim 2010 tarihinde konuklarını ağırlayacak olan sempozyum, ulusal anlamda kendi alanında düzenlenen ilk bilimsel çalışma olma özelliğini taşıyor. Küresel ısınmanın tehdit ettiği dünyada suyun önemine vurgu yapılacak olan sempozyuma, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden yaklaşık 130 bilim adamı ve araştırmacının katılması beklenmektedir. Kuraklık, su tüketimi, su kaynakları, sulama yöntemleri gibi konuların ele alınacağı sempozyumda, katılımcıları farklı sürprizler de bekliyor. Sempozyum süresince bilimsel çalışmalara renk katan sanatsal ve kültürel etkinlikler sunulacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Öğretim elemanı uzman Gülşen Kahraman’ın hazırladığı “Yaşam Kaynağımız Su “ konulu seramik sergisinin yanısıra suyun tarihteki yerini anlatan oturumlar da sempozyumun farklı yönlerini oluşturuyor. İki gün boyunca bilim insanlarını konuk edecek olan sempozyumun ardından Karaman’ın tanıtılması amacıyla kent gezisi düzenlenecek.