KMÜ’DE BEKİR SITKI ERDOĞAN ANMA KONSERİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Bekir Sıtkı Erdoğan Anma Konseri düzenlendi. Konsere Karaman Valisi Murat Koca ve eşleri, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış ve eşleri, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve eşleri, davetliler ve müzikseveler katıldı.

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen konserde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Karamanlı şair ve besteci Bekir Sıtkı Erdoğan anıldı. Duygularını şiirlerine döken ve aynı zamanda TRT repertuarında 82 şiiri bulunan Erdoğan için daha önce de Ankara Üniversitesinde anma konseri düzenlenmişti. Konserde ayrıca Bekir Sıtkı Erdoğan’ın yanı sıra Ekrem Güyer, Hikmet Elitaş, Gündoğdu Duran, Hüseyin Soysal gibi Karamanlı sanatçıların eserleri seslendirildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Bozkır, “Ankara’da ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için çalışıyoruz. Gurbette yaşayanlar bunu iyi anlarız, hepimizin geleceği yer burası. Ankara’da Karamanlılar olarak biz 8 bin civarında kişiyiz. Ancak bizden kat kat fazla sayıda diğer insanlardan sesimiz daha gür çıkıyor. Ankara’da üç yıl önce kurduğumuz koromuzla üçüncü yılımızda 12. konserimizi icra ediyoruz.” dedi. Bozkır, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Karamanlı şair ve bestekar Bekir Sıtkı Erdoğan’ın örnek bir insan olduğuna değinerek “Öldükten sonra yaşayabilmek dünyanın en büyük zenginliği. Bir insan ölümünden sonra dahi bize bu güzelliği yaşatabiliyorsa bizim için örnek alınması gereken kültür ve insanlık değeri bu olmalıdır. Nurlar içinde yatsın ve mekânı cennet olsun. Bu gecenin düzenlenmesine katkıda bulunan kurumlara ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programda açılış konuşmasının ardından Şef Hasan Eylen’in yönetiminde TRT Ankara Radyosu ses ve saz sanatçılarının da yer aldığı koro üyeleri tarafından birbirinden güzel sanat müziği eserleri seslendirildi. Yaklaşık dört saat süren gecenin sonunda Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru da bir teşekkür konuşması yaptı. Bekir Sıtkı Erdoğan'ın kardeşi Galip Erdoğan ile katılımcılara plaket takdim edilmesiyle anma programı sona erdi.