1. ULUSAL MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ BAŞLIYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi: 86   25.10.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öncülüğünde ve organizasyonunda, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi başlıyor. 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kongre Antalya Falez Otelde katılımcılarını ağırlayacak. Sempozyuma Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen başta olmak üzere Karaman Valisi Sayın Süleyman Kahraman ve Karamandaki bazı kurum ve kuruluş temsilcileri katılacak.

Kongrede bildiri ve poster sunumlar gibi bilimsel faaliyetlere ek olarak ilgilenen özel şirket ve araştırma gruplarını bir araya getirecek etkinliklerin de gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.

Ayrıca, kongre süresinde, Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji çalışmalarında kullanılan laboratuar ekipman ve ürünlerinin, bu alanda hizmet veren firmalarca sergilendiği ve tanıtıldığı standlar mevcut olacaktır. Kongreye Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, araştırma merkezlerinden ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri olmak üzere yaklaşık 160 bilim adamı ve araştırmacı katılacaktır.