KAZIM KARABEKİR MYO’DA ÜÇ FARKLI ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda (KKMYO) üç farklı etkinlik düzenlendi.

KMÜ REKTÖRÜ KKMYO ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Yüksekokul tarafından düzenlenen konferanslar dizisinin son konuğu KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen oldu. KMÜ Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Kazımkarabekir Kaymakamı Ekrem Güngör, Kazımkarabekir Belediye Başkanı  Ali İhsan Alanlı, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında yüksekokul öğrencisi Hasan Dandan şiir ziyafeti sunarken diğer bir öğrenci Okan Önal da bağlamasıyla türküler seslendirdi.

“Hayat, şahitlerin sayısını artırma serüvenidir”

Öğrencilerin şiir ve türkü sunumlarının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Sabri Gökmen, hayatın bir tebessüm biriktirme yarışı olduğunu söyleyerek, “Öldüğümüzde beraberimizde götüreceğimiz tek şey tebessümlerdir. Hayat, yaptığımız işlerde şahitlerin sayısını artırma serüvenidir.” şeklinde konuştu.

İnsanların her şeyden önce iyi, güvenilir ve ahlaklı bir birey olmalarına vurgu yapan Prof. Dr. Gökmen, ayet ve hadislerden örnekler sunarak “Bizler yaşarken ölmeye değil, öldükten sonra da yaşamaya talip olmalıyız.” dedi. Program katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

GENÇLİK ONA HASRET

Yüksekokulda düzenlenen diğer bir etkinlik ise Mevlid Kandili programı oldu. “Gençlik Ona Hasret" isimli programa Kazımkarabekir Kaymakamı Ekrem Güngör, Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, davetliler, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şiirler ve ilahilerin okunmasıyla başlayan program Prof. Dr. Halit Çalış'ın konuşması ile devam etti. Program sonunda katılımcılara lokma tatlısı ikram edildi.

GELECEK SİZİNLE GÜLECEK

Yüksekokulda düzenlenen diğer bir etkinlikte ise Karaman İl Emniyet Müdürlüğü 'Gelecek Sizinle Gülecek' konulu panel gerçekleştirdi. Üniversite gençliğinin hazırlanan tuzaklara düşmelerini önlemek, polisin ve devletin her zaman öğrencilerin yanında olduğunu hissettirmek amacıyla gerçekleştirilen panelde slayt ve video gösterimi eşliğinde öğrencilere eğitim amaçlı içerikler sunuldu. Panelde okullarda güvenli eğitim ortamlarını sağlaması ile ilgili bilgiler aktarılırken öğrencilere hayatta karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkabilmenin ipuçları da verildi.

Panelin ardından Karaman İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere kalem ve not defteri dağıttı.